Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

EN HYLLNING TILL MENSEN

I dagens samhälle matas vi med våld och blod dagligen via media, antingen i form av underhållning eller i nyheterna.

 

En skulle kunna tycka att blodet som utgjuts vid våld borde äckla vilken människa som helst, men nej vi är härdade, vi är vana. Då skulle det ju också kunna tänkas att ingen människa ens skulle höja ett ögonbryn om en kvinna tar en bild på sin blodiga mensbinda och lägger upp på ett socialt nätverk. Men nej, istället anmäls bilden och blir borttagen på grund utav ” stötande innehåll”.

Så länge kvinnor blöder finns det hopp!

En mensfitta.

En mensfitta.

 

Hjärnsubstans på väggarna i all ära, men ett blodigt underliv det är bara för mycket för folk att hantera. Om kvinnan inte menstruerade så skulle ingen av oss existera! Och om mens inte flödade ut, en gång i månaden, så skulle det inte finnas en filmgenre som kallas; Splatter!

 

Så länge kvinnor blöder finns det hopp! Mensen kommer från Livmodern. [LIV MODERN] Förstår ni inte att vi borde HYLLA mensen?!

 

Att blöda ca 7 dagar, en gång i månaden, medparten av livet; utan att dö!! Det borde hyllas! Att ha mens är inte enkelt, kroppen blir full av hormoner och svår att styra likväl fysiskt som psykiskt. Det är ingen barnlek, det är ett jobb för en könsmogen fittbärare. Men istället för att se mens för vad det är, så har det skambelagts.

..skambeläggningen kring mensen bottnar i ren och skär svartsjuka!

Freud talade om ”penis-avund”, men jag tror att det har varit precis tvärtom hela tiden. Kvinnan blöder, bär och föder barn. Och inte nog med det! Efter födseln har hon barnets mat i sina bröst. (Självklart behövs det en spermie för att befrukta ett ägg, men det går inte riktigt att jämföra.) Så jag tror att männen, i begynnelsen, blev avundsjuka. Jag tror att skambeläggningen kring mensen bottnar i ren och skär svartsjuka!

 

…det är 2016 nu världen, dax att sluta vara långsinta, se mens för vad det är och HYLLA den viktigaste orsaken till varför vi alla lever! Länge leve kvinnor, fittbärare och mensare!

mens_nyman

 

/Alexandra Nyman

 

P.S
Till alla ”mensskydds företag” sluta upp med era löjliga reklamer, vi vill kunna relatera. Ge oss blod!
D.S

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!