Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

HÄR ÄR LARS ÅSTRÖMS NYA LIV

Efter 14 år på Hanzens väntar nya äventyr för butikschef Lars Åström. Vi fick några ord i julrushen med denna Piteåprofil.

 

Som 20-åring klev han in på Hanzens med uppgift att styra upp ungdomsavdelningen. De senaste nio åren har han varit butikschef, så det är med visst vemod Åström lämnar Hanzens-skutan.

Nästan bara goda minnen

Goda minnen från Hanzenstiden finns det gott om. Lars nämner flera episoder med butiksbiträdet Britt som fått utstå en hel del genom åren. Som när Lars ”lejdade sig” och jagade Britt i butiken. Tyvärr var det inte ensamma utan en äldre herre försökte få kontakt med Lars som var helt i sin egen värld. Samtidigt som Britt med desperation i blicken försökte uppmärksamma Lars om att de faktiskt inte var ensamma i butiken.

Lars Åström ger sig ut på nya äventyr efter 14 år i Hanzens tjänst.

Lars Åström ger sig ut på nya äventyr efter 14 år i Hanzens tjänst.

Eller när Lars boxade en halmbock som flög rakt in i Britts huvud och pajade hennes glasögon inför en annan kund. ”Misshandel av personal” mumlades det om innan Britt lyckades lugna den förfärade kunden.

 

En annan höjdare enligt Lars var VIP-kvällen för några år sedan då Hanzens bjöd kunderna på vin. Tyvärr hade Lars glömt att ansöka om alkoholtillstånd och på lokaltidningens framsida gick att läsa följande dag (med största typsnitt) ”Olaglig spritfest på Hanzens”.

 

Inte så kul i stunden kanske, men i retroperspektiv anser Lars att det var ”bästa och billigaste reklamen någonsin”. Hela episoden blev nämligen en parodi i Piterevyn året efter.

 

På frågan vad Lars anser vara den tyngsta stunden svarar han branden år 2012 då Hanzens fick hålla stängt flera veckor och sanera lokalen. Men de reste sig och gick stärkta ur situationen.

 

Mer sälj i ny bransch

Allt detta är numera minnen blott. Tiden är kommen för nya äventyr för denna företagsamma 35-åring. Från och med januari hittar vi Lars Åström i ett annat framgångsrikt företag, nämligen Wibax. Där ska Lars jobba med försäljning av biobränslen.

 

En helt ny bransch utan tvekan, men förmågan att skapa goda kundrelationer har Lars i blodet och är säkerligen något som kommer till nytta hos den nya arbetsgivaren.

 

Bara att önska alla inblandade lycka till och tacka Lars för sina år i Hanzens tjänst.

 

/Micke S

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!