Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

MUSIKSLÄPP: QUAZZA

Quazza. Så heter senaste släppet från stadens hiphop-bröder. Vi hamnar direkt i en diskussion om ordet betyder “fucked up/full” eller “fylla skon med vatten”.

 

Båda tolkningarna kan nog vara rätt, det beror mest på vilken generation du tillhör. Även låten Quazza rymmer flera tolkningar, minst fyra stycken menar Kalle Gracias som inte vill stoppa låten i ett fack.

 

– Det är en sådan låt alla får lyssna till och sedan tolka själva.

Mick Jäger gästar på låten med en tung vers enligt Gracias.

Mick Jäger gästar på låten med en tung vers enligt Gracias.

 

Quazza är i alla fall en tung fortsättning från GriljovsGracias senaste EP. Med sig på låten har de Mick Jäger som enligt Kalle bidrar med en “jävligt fet vers”. Och så är det första officiella samarbetet med Organismen. Ett samarbete som tillför råhet.

 

Hiphop-vän av ordning erinrar sig kanske om en Black Box-kväll för ett par år sedan då Organismen delade scen med Kalle Gracias, och där även Griljonären gjorde ett av sina första publika framträdanden tillsammans med storebror. Nu sammanförs de alltså för första gången i ett tungt samarbete toppat med Mick Jäger.

Första officiella samarbetet med Organismen.

Första officiella samarbetet med Organismen.

2016 in on a roll

Det märks att 2016 har börjat på bästa sätt för Griljo och Gracias. Vårens turnéprogram är välfyllt med spelningar på bland annat Dundret, Kåbdalis, Western Farm och så balen här i Piteå inte minst. En musikvideo till “Faller” är också planerad.

Det känns som att vi har hittat receptet

Flera nya låtar står på tur för att se dagens ljus och grabbarna fokuserar just på att skapa så mycket musik som möjligt.

 

– Det känns som att vi har hittat receptet, säger Gracias. Och glädjen.

 

Statt på tur

Härnäst lirar grabbarna på Statt nu på lördag när Local Store firar tvåårsjubileum. Även Arvid Lundquist (Årets Hemvändare red. amn.) och Gonza-Ra kommer stå på scen.

Omslaget till Quazza.

Omslaget till Quazza.

 

– Vi tar vid från den senaste spelningen på Kalles. Den energin toppat med Arvid och Gonza-Ra kommer bli fett, säger Gracias och avslutningsvis får frågan vem han håller som favorit i den stundande boxningsmatchen mellan Local Stores frontmän Gustav Fjellström och Marcus Nyberg.

 

– Känsligt ämne. Nybba har en farlig hook och har ju spelat hockey. Det gör honom till knapp favorit.

 

Kanske det. Vi höjer å andra siden att varnande finger för Gustavs teleskoparmar. Hur som helst, en fet lördag är att vänta. Fram tills gong gongen lyder kan du lyssna till purfärska #quazza.

 

/Micke S

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!