Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅ HJÄRTA BERÄTTELSER #23: STEFAN GUSTAFSSON

 I tjugotredje avsnittet av Piteå <3 berättelser möter vi Stefan Gustafsson.

 

” Bio är en kulturupplevelse, som berikar en som människa. Tidiga kulturupplevelser sätter oförglömliga avtryck i en. Att se på film kan jämföras med en verklighetsflykt. Man går in i en helt annan värld, glömmer bort den stressiga vardagen och kopplar av. Det är också underhållning och upplevelse. Biografen är ett ställe där alla kan samlas. Oavsett om du är tre år eller åttiofyra. Att se film på bio inte är samma sak som att se den hemma. Är man ensam och bestämmer sig att gå på bio, blir man inte ensam längre. Det är en gemenskap. Bio öppnar dörrar för många nya samtalsämnen, bidrar till allmänbildning, verklighetsuppfattning samt berikar en själv. Filmer förmedlar viktiga budskap och påverkar den sociala och kulturella biten. Därför tycker jag att det är viktigt att bion ska finnas kvar. Jag känner oro för framtiden. Det känns som att bio blev mindre populärt delvis på grund av teknikutvecklingen som gått framåt. Saker som är nya – som internet för några år sen – vill alla ta sig an. Men saker som är lite äldre – som bio – blir mindre intressanta, bortglömda. Idag är människor stressade, jobbar med flera saker samtidigt, pendlar till jobbet och glömmer sig själva. Vi prioriterar bort egentid och oss själva. Jag säger inte att bio är ett enda ställe där vi kan koppla av men det är ett bra exempel på det. I alla fall så hoppas jag och tror att bio kommer att uppskattas mer i framtiden. ”

 

 

Om Stefan
50-årig biografägare, som är IT-tekniker till yrket. Omtänksam. Humoristisk. Snabbtänkt. Gillar att spendera sin tid med nära och kära, spela bridge, fiska samt vara ute i naturen. Är bra på att sjunga i duschen. En grillmästare, vars paradrätt är fläskytterfilé med grillade champinjoner och gratäng. Om tio år sitter han i en solstol på Kanarieöarna och njuter av livet.

 

Klicka här för fler avsnitt av Piteå <3 Berättelser.

 

/Jessika Dzialo

JessikaDzialobyPtown_20april2015-2

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!