Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

PITEÅS SUPERTWINS #1 – AGNES OCH AMANDA VIKMAN

Nu drar vi igång en helt ny serie på P-town: Piteås supertwins, där vi möter tvillingar från staden. Först ut är enäggstvillingarna Agnes och Amanda Vikman, födda 1995. Nu vill vi såklart veta allt om hur det är att ha och va’ en tvilling så låt oss ta reda på det!

 

Amanda och Agnes, vad är det allra bästa med att ha en tvilling?
Agnes:
Jag tänker först på ytliga grejer, det här med att vi alltid kan låna kläder av varandra! Man har alltid reservgrejer av allting.
Amanda: Är DET det bästa?! Jag tycker det bästa är att vi tänker typ exakt likadant!

 

Agnes håller med, det är faktiskt det bästa. Det vill säga – tvillingarna är överens! Än så länge i alla fall…

 

2016Feb26twins ptown-2

Amanda till vänster. Agnes till höger!

 

Jag kan snabbt konstatera att ni är vääääldigt lika. Hur skiljer jag på er?

Agnes: Om vi tänker till sättet så är Amanda hetsigare med lite sån där dryg attityd. Inte alltid på ett dåligt sätt men…
Amanda: Okej? Nä, men det är nog så. Och Agnes är latare. Agnes suckar: Jaha?! Jo men det måste du väl hålla med om? kontrar Amanda. Tjejerna lämnar det och fortsätter: När det kommer till utseendet har vi lite olika näsor. Sen säger vissa att vi har olika ögon. När vi var små brukade folk skilja oss efter födelsemärken också, berättar dom med ett skratt.

 

26022016 twins ptownjpg

Tvillingsystrar i profil.

 

Okej, så det finns alltså små trix för att skilja dessa tvillingar åt. Tur ändå! Men jag undrar, har det blivit helt galet någon gång när folk tagit fel på er?

Amanda: Jo! Som den där gången när Agnes dejtade en kille och jag mötte honom i skolkorridoren, jag förstod snabbt att han trodde att det var Agnes för han såg superglad ut och började snacka massor. Sen efter en stund han ba: OJ, du är inte Agnes va?!

 

 

Vissa verkar tro att vi är samma person bara för att vi är tvillingar

Oj, hade ju kunnat bli tokigt det där. Men hörrni, finns det något jobbigt med att vara tvillingar?

Att bli jämförd! säger båda i kör. Det har varit så sen…forever. Amanda fortsätter: Vissa verkar tro att vi är samma person bara för att vi är tvillingar men det är vi ju inte. Sen kan jag bli lite less på att folk inte kan se skillnad på oss! Jag fattar ju men…lite jobbigt är det ändå.

Jag förstår! Avslutar ni varandras meningar?

JA, hela tiden!

2016Feb26twins ptown-12

Agnes och Amanda Vikman.

 

 

Så, hur mycket umgås ni?

Amanda: Mycket. Båda bor ju hemma, sen har vi samma vänskapskrets så det blir ju så!
Agnes: Precis. Men alltså, jag och Amanda bråkar typ non-stop… fast mest om småsaker. Sen är vi ganska långsinta och envisa båda två, så ibland slutar det med att vi skickar sms till varandra istället för att prata!

 

Dom kollar på varandra och brister ut i ett skratt.

 

Det här kan låta konstigt, men vi delar ju typ samma hjärna

Okej, men trots att ni bråkar non-stop, tror ni att ni alltid kommer hålla ihop?

Agnes: Hoppas det! Åh, jag får typ ångest när jag tänker på att vi inte skulle göra det, det kan väl hända att man växer ifrån varandra men nä?! Agnes kollar på Amanda.
Amanda: Näe…alltså det här kan låta konstigt, men vi delar ju typ samma hjärna. Det känns som att tvillingar håller ihop!

2016Feb26twins ptown-17

”Det känns som att tvillingar håller ihop” menar Amanda.

 

Med tanke på det speciella band Amanda och Agnes verkar ha är även min känsla att dom kommer hålla ihop. Trots att det finns en del oenigheter så lyser syskonkärleken igenom. Dom avslutar varandras meningar, skrattar åt samma saker och det märks tydligt att tvillingparet har massa gemensamma minnen att referera till. När vi vinkar hejdå ska tjejerna iväg och jobba…på samma ställe. Jo, det är sant – dom bor inte bara tillsammans och hänger i samma kompisgäng utan är även kollegor!

 

Tack Amanda och Agnes för en härlig pratstund, jag looovar att inte ta fel på er ute i Pitevimlet. Eller? Jag ska i alla fall försöka! Så mycket kan jag faktiskt lova.

 

/Emma Skarpsvärd

emma skarpsvard ptown 2

 

2016Feb26twins ptown-18

Agnes och Amanda.

Så, vem är vem?

Så, vem är vem?

 

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!