Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

SÅ SER NYA CAFÉ PITEÅ UT

Café Piteå har fått ny kostym och idag, måndag, är det nypremiär. Lokalerna har blivit större, ljuset har släppts in, väggarna har målats om, köket har flyttats och menyerna är helt nya.

 

Det är knappt så att man känner igen sig, faktiskt. Fönstren ut mot Byxtorget släpper in både fantastisk utsikt och rejält med solljus. Väggar har målats roströda och olivgröna och ”ljust och fräscht” får en ny mening i och med att portarna för det nya Café Piteå slås upp. Det är Gunnar och Ingrid Forslund, på Tango design & inredning, som designat layout och planlösning.

 

– Vi fick förfrågan för ett år sedan ungefär, det var då vi ritade den här planlösningen. Det har varit en lång process och vi har varit med sedan start och jobbat länge, men arbetet har flutit på jättebra, säger Ingrid. Gunnar fyller i:

 

cafepitea_webb_ptown-2

Ingrid och Gunnar Forslund har designat det nya caféet.

 

– Själva grundidén från ägarna var ett skandinaviskt tema i svart, vitt och björk. Vi twistade om det lite grann med det roströda och olivgröna. Det var väldigt mörka lokaler innan, nu har de fått en modern ljuskänsla. I och med ljuset har man kunnat kosta på sig lite mörkare inredning.

 

Vår testpanel bestående av Gustaf Lundström och Signe Öberg hälsar att ”Mammas kladdkaka” (recept från mamma Noura) smakar utsökt. Även trippel(!)burgaren ”Big willie” – ett trehundra gram tungt mästerverk för den hungrige – sattes på prov (vi orkade nästan hela. För den normalhungrige finns enkelburgaren Bad ass burger eller dubbelburgare). Pulled pork-burgaren med syltad lök, aioli och egengjord pulled pork som fått koka i åtta timmar satt hur bra som helst. För den som vill avstå från kött tipsar vi om caprese-salladen, ett lätt och fräscht alternativ med tillhörande surdegsbröd som bakats i caféet.

 

Sedan en vecka tillbaka är Markus Wimmer kock på Café Piteå. Det har varit många slitsamma timmar inför premiären, vissa dagar har han blivit kvar i köket till småtimmarna.

Maten vi lagar här ska vara enkel, snabb, god och hemlagad.

Signe Öberg med pulled pork-burgaren.

Signe Öberg med pulled pork-burgaren.

– Maten vi lagar här ska vara enkel, snabb, god och hemlagad. Hamburgaren vi serverar är street food-inspirerad med hembakat bröd, egengjorda burgare, bacon, smältost, barbequesås, syltad rödlök, och hemmagjord chili-aioli.

cafepitea_webb_ptown-11

Caprese-salladen får MVG.

 

 

Man har också satsat mer på vegetariska alternativ och på menyn finns, förutom capresen, vegetarisk panini, finger food och avocado-bagel.

 

Ägaren Sami Abbad berättar att allt fika som står i kyldisken är bakat av dem själva.

 

– När jag går ut och äter vill jag äta hemgjorda rätter med färska råvaror. Därför väljer jag att servera det här också. Vårt mål är att bli bäst och nöjda kunder ger positiv energi.

 

Om några veckor träder alkoholtillståndet i kraft och man hoppas även kunna ha kvällsöppet i framtiden. Det står klart att Piteå fått ett nytt hängställe i toppklass.

 

/ Linnea.

PS. Detta är en sponsrad artikel för Café Piteå. Har ditt företag eller organisation något viktigt att berätta för våra läsare? Kontakta mikael@ptown.se.

 

cafepitea_webb_ptown-17

Kocken Markus Wimmer och ägare Sami Abbad.

Kocken Markus Wimmer och ägare Sami Abbad.

cafepitea_webb_ptown-8

cafepitea_webb_ptown-6

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!