Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

GÄSTKRÖNIKA: MER ÄN MÄNNISKA?

Mer än människa? Skulle inte tro det.

 

Man ska vara snyggast, smalast, ha högst betyg, ha nyast grejer. Men man får absolut inte visa att man försöker. Som tonåring har man alldeles för många förväntningar på sig att leva upp till så stressen tar över. Det är så enkelt för alla att säga om du vill ha högsta betyg måste du lägga ner all din tid på att plugga, vill du bli smalast måste du lägga ner all din tid på att träna. Det är inte så enkelt som det låter.

Madeline Renlund går klass 9 på Solanderskolan.

 

..det är nu ni är unga så var dumma

Efter skolan är det bara att göra allt man kan för att hålla sitt liv i schack. Antingen ska man träna för att komma så nära drömkroppen man kan eller så är det bara att plugga för de där högsta betygen som känns så långt bort. Det värsta är att man inte får missa den sociala biten. Vara med vänner till exempel.

 

Det här med att prioritera är väldigt svårt speciellt då man vet vad man borde göra men det finns så mycket roligare saker att göra. Kanske ska man bara planera bättre så man hinner allt. Känns som att världen är dubbelmoral mot oss. Antingen så är det ”det här åren som du gör dina livsval och bestämmer framtiden” eller så är det ”det är nu ni är unga så var dumma”.

 ..pressa oss inte mer än ni behöver

Jag förstår såklart varför det måste vara såhär och det är ju tråkigt. Hur vi ser ut spelar större roll än hur vi presterar. Men det jag vill komma fram till är att det är en enorm press för oss tonåringar från alla håll och kanter. Så pressa oss inte mer än ni behöver.

 

/Madeleine Renlund

madeleine renlund-3

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!