Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

HEMMA HOS: ANNA OCH DANNE NILSSON

Vi besökte familjen Nilsson och hamnade i en explosion av färg, kreativitet, dekorplast och second hand-fynd. Välkomna in!

 

I hallen möts vi av en regnbåge i väggform. Till höger ligger döttrarna Mira och Mollys sovrum vägg i vägg med varandra, med varsin storstadsskyline målad på väggarna.

hemmahos_danne_2

Utanför hänger ett grönt renhuvud, intill har gamla byrålådor, köpta second hand, blivit målade i turkost, gult, grönt och rosa och förvandlats till hyllförvaring. Just rosa är en gemensam nämnare för flera detaljer i huset på Porsvägen. Från husnumret på fasaden till flamingon på väggen i vardagsrummet till den ommålade byrån vid matplatsen. När Anna, hjärnan bakom det mesta i inredningsväg, ombeds beskriva sin stil utbrister ena dottern Mira:

 

– ROSA!

 

– Nej men inte bara rosa. Den är färgglad, knallig med mycket mönster. Men visst är det mycket rosa, och turkost, säger Anna.

 

Det är inte mycket i huset som ser ut som det gjorde för elva år sedan, när de flyttade in. Då kunde det mest och bäst beskrivas som brunt och trångt, paret rev ut väggar och byggde en övervåning.

 

– Mäklaren som sålde huset till oss var förbi för ett tag sen. Han tappade hakan när han kom in, säger Daniel.

 

Men att det skulle se ut som det numera gör stod aldrig klart.

 

Hemmahos_danne

– Jag har ändrat stil ungefär fyrtiotusen gånger. Jag har sett bilder i tidningar och på internet, eller varit hemma hos andra och tänkt: jag ska göra likadant, men aldrig liksom hittat någonting eget som jag trivts med förrän nu, säger Anna.

 

Om er inredningslook var en musikstil, vilken skulle det vara då?

– Pop kanske? Någon skön Justin Timberlake-låt. Eller ”Happy”. Så känner jag när jag kommer hem i alla fall! Jag trivs väldigt bra. Det kan vara lite stökigt ibland och så, men jag gillar det. Ett hemtrevligt kaos.

 

Daniel fyller i:

 

– Vi är väl en lite galen familj, och vårt hem är lite galet också. Inget är tillrättalagt, som det kan vara hemma hos andra.

 

Även om ett hem förmodligen aldrig blir klart, anser Nilssons att de har det mesta på plats för stunden. Det är toaletten som behöver ett lyft, och ett utrymme på övervåningen som de inte riktigt vet vad de ska göra av. Mira och Molly vet i varje fall hur de skulle inreda om de fick bestämma.

 

– Jag vill ha ännu färg hemma, och sätta dekorplast på kylskåpet, säger Molly.

 

– När jag flyttar hemifrån ska jag bara ha hästar i mitt hem. Ett hästhus, säger Mira.

171116hemmahos_danne-4

Det är som tidigare nämnts främst Anna som färglägger huset på Degeränget. Maken Danne har fått flytta sina musikgrejer ut till ”pojkrummet” i garaget, där han inrett en egen studio. Ett trumset samsas med DJ-utrustningen, skivsamlingen och gamla TV-spel. Som diffusion har han täckt en hel vägg i gamla jeans, en annan med högtalare i olika modeller.

I Dannes egna krypin hänger mängder med jeans för ljuddiffusion.

I Dannes egna krypin hänger mängder med jeans för ljud

– Jag har drömt om ett sånt här ställe i flera år, hit kan jag gå när jag vill vara högljudd!

 

Timman blir sen innan det lekts färdigt med diverse musikutrustning och samlarobjekt, och det börjar bli dags att tacka familjen Nilsson för kaffet. Fler borde se livet lika färgglatt som ni.

 

Kolla in fler bilder i galleriet, och besök Annas Instagram @ahomefulloflovecatsandcrazy för ännu mer inspiration.

 

/Linnea

hemmahos_danne_3

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!