Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

HUR MYCKET ÄR ETT SMULTRONSTÄLLE VÄRT?

Vi stressar till arbete, skola och viktiga möten. Vi köar och har tider att passa i all oändlighet.

 

Ena dagen är planeringen inför vilka material som vi ska välja till renoveringen av köket det enda viktiga i livet. Andra dagen skyndar vi oss hem för att inte missa avsnittet av den där serien (som vi om sanningen ska fram egentligen inte alls tycker är särskilt bra). Tredje dagen sitter vi i nedsläckt belysning under mysfilten med mobilen i handen för att hinna uppdatera oss om allt världsomvälvande som sker i sociala medier. I ja, livet. Vi måste hinna. Vi måste. En oändligt massa måsten som ständigt upptar våra liv när vi väljer att leva under stressens blytunga mantel. Men måste det vara så?

 

Tryck på STOPP-knappenTherese Lundin - Smultronställe 2

Ibland när jag har som allra mest att göra och känner att stressmanteln verkligen hänger ner över huvudet på mig, då brukar jag pausa livet. Jag föreställer mig att det finns en gigantisk, neonröd knapp märkt med stora bokstäver. S T O P P. När jag trycker på den så avstannar hela världen och det enda som finns kvar är jag. Just här, just nu. Då frågar jag mig själv frågan: vad är viktigast i mitt liv just nu – vad vill jag göra om jag får välja precis vad som helst oberoende av allt annat?
Det är först då, när alla krav och måsten är pausade, som kreativiteten och skaparlusten så påtagligt återupplivas från sin dvala. Jag kanske vill måla, skriva, pyssla, bjuda på en god middag eller bara ta den där långa skogspromenaden som alltid annars brukar bli bortprioriterad.

Här fortsätter livet, helt självklart, trots det faktum att alla måsten har avstannat.

Allra helst tar jag på mig min bästa tänkarmössa och vandrar iväg ner till min lilla öringbäck. Där kan jag sitta på min fallna trädstam och dingla med benen medan jag lyssnar på tystnaden som omsluter. Har jag tur kan jag få se några vak, när de små näpna bäcköringarna går upp till ytan för att äta. Här sjunger fåglarna sina vackraste melodier, här rinner vattnet sin vana färd över stock och sten, här blåser vinden mitt hår och färgar mina kinder naturligt rosenröda. Här fortsätter livet, helt självklart, trots det faktum att alla måsten har avstannat.

 

Therese Lundin - Smultronställe 3

En början på någonting nytt

Nu har den så anlänt. Hösten. Med morgonfrostens iskristaller som speglas i dagens första solstrålar. Med dimbundna ängar och vitpustiga andetag. Hösten för mig är ett avslut, tillika en början på någonting nytt. Gamla kapitel avslutas och de blad som vänds är ännu oskrivna. Möjligheternas värld gläntar på dörren och du är välkommen in.

 

 

Glöm inte bort att den vackraste årstiden är nu. Då menar jag inte hösten i allmänhet, utan tiden. Ta tillvara på den, upplev den – gör den minnesvärd. Ett dygn har 86 400 sekunder och varenda en av dem som passerar kommer aldrig tillbaka igen.

 Glöm inte bort att den vackraste årstiden är nu.

Glöm inte bort att då och då trycka på livets stoppknapp och ställ dig själv frågan ”Vad är viktigast i mitt liv just precis nu?”. Se varenda dag som en möjlighet till nya äventyr och ge dig själv tillfälle att upptäcka just dina smultronställen där kroppens energinivåer kan laddas upp till fullo. Det är du värd.

theres_lundin

 

/Therese Lundin

therese@p-town.se

 

En flugfisketokig och naturälskande Piteåtjej som allra helst vill att livet ska bestå av oändliga äventyr och sagor.

Bosatt i en gammal bondgård i Svensbyns skogar med drömmar om självförsörjning. Ser gärna det stora i det lilla. Skrivandet är min terapi, skapandet min verklighetsflykt, naturen mitt andra hem.

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!