Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ABBAout FRIENDS

ABBAout Friends är Strömbackaskolans musikal som hade premiär ikväll. Det är alltså serien VÄNNER som tolkas med ABBA-låtar och tro oss – det funkar.

 

Huvudpersonerna spelas av Mattias Nyman (Joey), Elin Lyckander (Phoebe), Isak Lundberg (Ross), Edvin Ekberg (Chandler), Hanna Lundholm (Rachel) och Emma Lundmark (Monica). Musikalen tar avstamp i slutet av sjunde säsongen, då Monica och Chandler gifter sig. Medverkande är samtliga musik- och dansklasser på Strömbacka, samt estet-media som hjälpt till med affischen. Det är framför allt årskurs två och tre som jobbat med manus och produktion.

ABBAout_friends_ptown_webb-22

– Det har varit spännande att jobba med manusskrivandet. Att översätta repliker till svenska och så vidare, säger Elin Lyckander. Hanna Lundholm fyller i:

 

– Vissa scener har vi varit tvungna att skriva ihop fast de kanske tillhört olika avsnitt egentligen, bara för att handlingen ska gå ihop.

 

Hur kommer det sig egentligen att ni valt att kombinera ABBA och Friends?

– Vi i trean ville verkligen göra en Mamma Mia-musikal, men det var för mycket copywright involverat för att det skulle funka. Men så pratar vi så mycket om Friends, citerar repliker och så vidare. Så det föll sig naturligt att göra om det men samtidigt behålla ABBA-temat, säger Elin.

ABBAout_friends_ptown_webb-21

Premiären blev över förväntan, men det var inte utan lite nervositet innan. Det är en produktion man jobbat med sedan i höstas, vilket märktes på så väl shownummer som skådespelarinsatser, timing och musikarrangermang. I dagsläget är samtliga biljetter till ondsagsföreställningen imorgon slut, har du haffat biljett är du one lucky guy or girl. Så även om du är Strömbackaelev, för då får du ju gå på dagsföreställningarna! Kul! Se alla bilder från föreställningen i galleriet nedan.

 

/Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!