Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

”ALLT ÄR LÄTTARE NÄR MAN ÄR STARK”

Vanligtvis tränar han i TV-rutan, är författare till boken ”Stark som en björn, snabb som en örn” och i höst vann han Kristallen för bästa program. Men tisdag kväll är Kalle Zackari Wahlström i Piteå och för P-Town berättar han om fysisk kontra mental styrka, sina största kamper och hur det är att vara framför kameran. Inte minst tvingar han oss med på ett blodsmakande träningpass.

 

”Hej Nicholas, hur är läget? Jag är i Piteå, aa vid Luleå typ. Jo, det är mycket snö. Vad gör du?” Kalle Zackari Wahlström pratar i telefon på väg från sin föreläsning i Christinasalen. Under den dryga timmen hann en av hans elever från programmet Gympaläraren ringa upp honom. Han har daglig kontakt med flera av barnen från Vanstaskolan i Nynäshamn, där han själv gick högstadiet och där han i våras på bästa sändningstid tog sig an uppdraget att få eleverna mer fysiskt aktiva på och efter skoltid.
– Två av tjejerna ringde upp mig i somras och sa att de hade anmält sig till ett lopp. Vi sprang det tillsammans, berättar han.

20161108kalle z_ptown-5

Det är emellertid inte TV-Kalle som är i Piteå ikväll. Det är egentligen inte tränings-Kalle heller, utan snarare människan Kalle som helt enkelt vill att alla ska må bra. För piteborna meddelar han att träning gör en bättre på att leva.

 

 

Då tycker man kanske att Kalle Zackari Wahlström bör vara rätt så bäst på livet och för P-Town berättar han att jo, det är han nog.

– Ja, det kan vara såna saker som att dra upp båten, springa ikapp hunden när den rymmer, jaga, hämta ved, allt blir lättare när man är stark.

 

20161108kalle z_ptown-8

”Får jag inte röra på mig blir jag lite dum i huvudet” / Kalle Zackari Wahlström.

Så det handlar mest om praktiska, fysiska saker?

– Mm, mentalt är jag svag. Där kan jag inte riktigt behärska saker på samma sätt. Det kan vara mycket krångel, men träningen kan ju bli ett sätt att hantera det. Det märkte jag på Vanstaskolan, många hade lösa trådar, ouppklarade saker som trasslar till sig. Med ett träningspass blir man klar på ett annat sätt, då har man åstadkommit någonting och man kan vara stolt över det.

20161108kalle z_ptown-16

Efter sin föreläsning håller Kalle i ett träningspass i A-hallen. Kroppen används som vikt, hans pepp används som bränsle.

 

 

I senaste avsnittet av ”Svett & Etikett” spelar Kalle rugby, vilket mer än någonting annat får honom att inse att människan måste kämpa för att överleva. Nej, inte att livet är en kamp, men att man behöver utmaningar för att ta sig ständigt vidare.

 
Vilken är din egen största kamp?
– Att få ihop allt. Att vara en bra förälder. Vara en bra man. Få livet att kännas meningsfullt. Och det gör det ju när jag rör på mig, då blir jag lycklig och gör jag det inte blir jag nästan dum i huvudet.

 

 

I höst är Kalle ledig från programledarjobben, jobbar på sin andra bok och nya projekt inför våren och tycker det är skönt att kamerorna är avslagna ett tag.
– Sen vi började filma Svett och etikett har vi ju filmat nästan konstant. Och det är läskigt att göra TV-program, man vill ju verkligen att allt ska bli bra och rätt. Sen skriver jag ju mina egna manus och så, ingen annan kan säga vad jag ska säga för då blir det inte jag och allt handlar ju om mig. Du, hänger du med och tränar förresten?

 

 

Jahapp. Jag fick nyss lära mig att träning ska vara lika naturligt som tandborstning, och borsta tänderna har jag ju tänkt göra ikväll. Därmed tar ursäkterna slut, vad jag inte vet är att framför mig har jag ett cirkelpass som på allvar får mig att djupt ifrågasätta 1: människan som uppfann burpees och 2: hur rimligt det är att jag kommer ta mig upp ur sängen med all träningsvärk jag redan har. Tack Kalle.

20161108kalle z_ptown-13

 

Nejmen på riktigt, tack.

 

/Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!