Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ALLT DU INTE FICK VETA OM ÅRETS SMASK-VINNARE

Det var en mörk lördagkväll i mars när Jonas Holmström och Olov Domeij kammade hem Piteås motsvarighet till ett Grammy Award med låten “Hockeyproffs”.

Efter ett hemligt möte i en mörk gränd har P-town luskat fram hur teamet bakom Smask-vinnarlåten har tagit sig från att vara vanliga dödliga till att bli helig mark.

 

– Det hela började en sen afton i Hollywood, då jag och Oskar Melander satt på ett hotellrum och kom på att deadlinen för bidragsinlämningen var kommen. Oskar längtade hem till isen i Sverige och fick flashbacks ifrån sin barndom då han ville bli hockeyproffs. En melodislinga senare så rasade idéerna fram. Så med tidsskillnaden hem till Sverige i åtanke så fick vi iväg ett mail över atlanten med vårt bidrag. Precis i tid. Magin var total, säger Jonas Holmström drömskt.

 

Förtrollande skapelseberättelse det där. När vi får höra hur gänget taggat upp inför showen konstaterar vi snabbt att det är ett redigt kompani vi har att göra med.

 

– Vi var i logen och dansade loss till ”Hockeyfrilla”, sedan smetade vi in en halv burk daxvax i håret och läste senaste nytt från Tokyobörsen innan vi slutligen skrinnade upp på scenen.

 

Vi hör ju redan nu att vinsten låg som uppdukad. Jonas berättar att vinsten bokstavligt talat dunkades in i skallen på honom.

 

– Vi fattade inte riktigt att vi vunnit först, då vi var helt säkra på att vi skulle komma trea. Men när det väl gick in så hoppade vi runt och skrek, innan arrangören Johannes Pollak nästan sänkte mig med en klockren skallning. Allt finns på film och är ett riktigt Oscarsvärdigt ögonblick. Att vi tar oss på huvudet är inte för att vi är chockade av resultatet, utan alltså för att vi försöker komma tillbaka efter en knock out.

Här är gänget som gjorde det.

Här är gänget som gjorde det.

 

Vi rundar av intervjun med ett par korta snabba.

 

Hände det några smygmissar vid framförandet?

 

– Nej, vi såg inga katter. Och om det varit några på scenen borde dom väl inte smygit runt i allt kaos? Skämt åsido, nej, varenda gång vi sjöng surt så var det för att få till rätt hockeyfeeling. Eller..?

 

Hur taggar ni upp inför Riks?

 

– Vi tänker läsa Zlatans självbiografi, gå igenom blueprintsen på Turning Torso och sedan överväger vi även att investera i falafelbranschen om vi anser att den är lukrativ nog.

 


Vad vill ni hälsa till alla som röstade på er?


 

– Vi tackar ödmjukast och vi är sjukt glada att ni röstade på oss! Vi skulle bli ännu gladare om ni fortsatte supporta oss i riksfinalen i Malmö! Där kan man ju nämligen SMS-rösta!

 

Finns det några ni vill skicka ett extra hjärtligt tack till?

Vad hände egentligen på efterfesten Jonas och Olov?

Vad hände egentligen på efterfesten Jonas och Olov?

 

– Vi vill givetvis tacka resten av laget! Dansarna Karin Hallman, Nathalie Djordjevic, Eloise Hjärtström och Beatrice Bergman samt låtskrivarkompanjon Oskar Melander och arrangören Johannes Pollak. Dom var lika viktiga i denna match som vi! Alla ca 180 personer som utgjort produktionen ska ha en stor eloge för sitt hårda och välgenomförda arbete!

 

Hur tror ni att mamma skryter?

 

Olov: – Min mamma råkade fylla år i lördags och hon skryter på Facebook med att det var hennes “bästa födelsedag på evigheter”!

 

Jonas: – Jag citerar min mor ifrån facebook även jag: “Nyss hemkommen från SMASK på Acusticum! Jag är så glad och stolt över Jonas som vann hela tävlingen med sitt bidrag! Nu väntar Malmö. Kanske vi måste få följa med och frakta sargen(!) och instämma i hockeyramsorna!?”

 

Och avslutningsvis…Vem var galnast på efterfesten? 

 

– Vi minns inte riktigt, men det gör fortfarande ont! Det blev även två tänder utslagna. Inga kommentarer, men detta är totalt sant.

 

/Sofia Arvidsson

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!