Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ÅRETS ELDSJÄLSSTIPENDIAT

Innan P-town intar semesterläge ska vi såklart berätta vem som vann P-towns eldsjälsstipendium som delades ut den 5e juni i samband med LTU:s avgångscermoni.

 

Den här artikeln skulle såklart ha publicerats i juni. Vi skyller den sena rapporteringen på det fina vädret (!). Hur som helst, så här löd motiveringen till eldsjälsstipendiet:

 

”P-town har sedan starten 2012 haft ett kärleksfullt förhållande till stadens studenter där många varit med och gjort P-town till vad det är idag. Varje år delas ett eldsjälsstipendium ut till en student som utmärkt sig lite extra. Summan är ynka 1000 kronor, men äran och framförallt denna check är desto fetare.

 

Årets eldsjälsstipendiat har bland annat bidragit till P-towns toksnygga yttre, och hen besitter den magiska kombinationen av fantasirik konstnärssjäl och 
hårt arbetande producent.

 

Med andra ord skapar hen som en gud och sliter som en hund,
P-towns eldsjälsstipendiat 2015 är självaste Martin Fryklund.”

 

En värdig vinnare

Mediestudenten Fryklund har bland annat tagit några av de vackraste bilderna som någonsin publicerats här på P-town, och så har har ju skapat vår nya logotyp och varit generös med foto- och designtips.

 

Utöver sina insatser för P-town så har Martin bland annat producerat den hyllade videon till Oh Jonathans låt Tala till mig (se den här) och skapat det intellektuellt utmanande examensprojektet ”Becker project” (se video här). Med andra ord, en väldigt värdig vinnare. Grattis Martin!

Årets eldsjälsstipendiat är Martin Fryklund.

Årets eldsjälsstipendiat är Martin Fryklund.

 

Linn Holmeskog till vänster är en värdig vinnare hon med. Här tillsammans med Alexandra Flinck.

Linn Holmeskog till vänster är en värdig vinnare hon med. Här tillsammans med upplevelsekollegan Alexandra Flinck.

 

Fler värdiga vinnare

Vi vill samtidigt lyfta en annan student, upplevelseproducenten Linn Holmeskog, som gjort en stor insats under sina studieår. Linn har framförallt fört pitebor och inflyttade studenter samman tack vare sin idérikedom, ömjukhet och görgoa dialekt. Skulle fler agera som Linn så hade världen varit ett enda stort och lyckligt bollhav.

 

Tack Martin, tack Linn, och tack alla andra studenter som lyfter både P-town och hela Piteå.

 

/Micke S

 

Ps: Nu går P-town in i chillmode och laddar upp inför en episk höst. Det innebär sparsamt med artiklar närmsta månaden.

 

Mer Ps: Vi kan väl alla be en kollektiv bön till vädergudarna så ryssvärmen kommer lagom till PDOL.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!