Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ÅRETS HEMVÄNDARE # 2: AGNES LUNDBERG

Piteå saknar alltid de som flyttat utanför dess gränser. Vi vill uppmärksamma de som kanske orsakar lite extra saknad. För tredje året i rad korar vi Årets hemvändare!

Årets andra nominering går till Agnes Lundberg.

 

Vad kul med nomineringen Agnes! [Insert klyschig sportfråga]

– Det känns så klart riktigt roligt, jag är smickrad!

agnes3

 

Kan du berätta om din uppväxt i Piteå?

– Att växa upp i Piteå har verkligen format mig positivt som person. Jag växte upp utan syskon och hade få men nära vänner under min uppväxt. Det var många gånger jag fick försöka sysselsätta mig med diverse ting på grund av brist på saker att göra. Man skulle nog kunna säga att jag var något utav en introvert på den tiden, vilket många blir chockade av att höra när de möter mig idag. Men jag hade tur att jag kom till världen i ett hem där min artistiska förmåga kunde utvecklas. Man kan väl säga att en stor del av min familj var och fortfarande är, väldigt estetisk. Pappa regerade i musik och fotografering, medan mammas snirkliga handstil och artistiska förmåga inspirerade mig avsevärt. Jag sysselsatte mig med just dessa intressen och ju mer åren gick, desto duktigare blev jag. Ord går runt snabbt i Piteå och just därför började många känna igen mig för mina olika passioner, som mina tavlor jag målar, mina foton jag fotar och så vidare. Det jag vill komma fram till är att min hemstad har gett mig så mycket inom det jag älskar; jobb, kontakter och fina ord, utan att jag inte riktigt behövt försöka. Det hade nog inte skett lika lätt om jag hade vuxit upp i t.ex. Stockholm eller någon annan storstad. Det tycker jag är rätt coolt. Jag älskar Piteå.

 

agnes1

 

Och hur ser ditt nuvarande liv ut idag?

– Det är helt annorlunda, att redigera bilder i telefonen är ungefär det närmsta man kan komma till mina intressen som jag faktiskt lägger ner tid på. Detta är självklart ganska sorgligt, men faktum är att jag älskar det jag håller på med nu också. I januari 2016 tog jag mina resväskor och flyttade tillsammans med en vän till Oslo i Norge. Detta är ganska exakt snart ett år sedan och här är jag än idag. Jag träffar nytt folk varje dag på fritiden, har ett heltidsjobb på ett lager och en fin lägenhet i centrala stan som jag och min vän från Göteborg bor i. Vännerna jag har hittat här kommer jag utan tvekan att ha med mig hela livet, jag trodde aldrig att jag skulle trivas så bra som jag gör.

 

Kan vi få några highlights från ditt CV?

– På The Body Shop i Piteå trivdes jag riktigt bra. Sedan fick jag vara med att starta upp och strukturera ett nyöppnat café som mitt första riktiga jobb här i Norge. Där jag fick en barista-utbildning på Arvid Nordqvist och hade de bästa arbetskollegorna i världen. Ganska nyligen började jag jobba för ett företag som heter Kolonial.no, där är jag brödansvarig på deras lager och trivs som fisken i vattnet.

 

Vad betyder Piteå för dig?

Piteå betyder allt. Det kommer alltid vara mitt hem, ingenting kan ersätta känslan jag får när jag befinner mig i Piteå med mina allra äldsta och bästa vänner på till exempel Tages bro, eller när jag sitter hos mina föräldrar och äter maten endast pappa kan laga. Det är någonting speciellt.

 

Vad skulle du göra om du vore Piteås president?

– Förhoppningsvis skulle jag vara lika cool som Barack Obama. Jag skulle kanske bjuda alla Piteås invånare på Max-mat också bara så de får känna på hur himmelska deras chilicheese är.

 

Något annat du vill förmedla till alla våra miljoner läsare?

– Ha en fin dag och ät en extra palt åt mig, jag får inte tag på det här nere i Norge.

 

/ Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!