Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ÅRETS HEMVÄNDARE #2: ARVID LUNDQUIST

Årets Hemvändare ska utses för andra året. Ni vet den där sjukt peppiga personen som precis flyttat hem. Eller hen vi skulle ge en arm och ett ben för att få tillbaka till Piteå.

 

Den andra nomineringen går till musikern Arvid Lundquist med motiveringen:

 

“Arvid Lundqvist visar upp en modern sida av en Pitebo som sedan barnsben gått sin egen väg utan att för den skull glömma sina rötter. Han nämner Piteå i sina låttexter och käkar palt som om det vore godis.”

 

Hej och grattis till nomineringen Arvid. Hur känns det?

– Det känns sjukt stort ärligt talat, eftersom att jag har alla rötter i Norrbotten och främst Piteå. Hade vart fett om nån kusin eller gammal polare skulle upptäcka att jag vunnit.

 

Vad gör du just nu i livet?


– Jag bor i Stockholm och är med i ett musikkollektivet Tjuvjakt, vi ska släppa vårt debutalbum i vår, på vår eticket ”Mångata” under skivbolaget Roxy Recordings. Just nu är jag tillsammans med Gonza-Ra aktuell med ett EP-projekt som heter ”Livet På Faktura”.

 

Berätta om dina Piteåanor?

– Jag föddes 1994 i Piteå och växte upp på Svartudden. Mina farföräldrar bodde på Djupviken, där vi ofta åt middag. Jag minns speciellt hur jag och farfar brukade sitta på balkongen och gissa färg på bilarna som vi hörde passera från rondellen in i området.

 

Vad saknar du mest med Piteå?


– Minnena från PDOL och sommaren. Piteå är en jävligt underskattad sommarstad.

 

Bjud på några anekdoter?


– På somrarna hängde jag med farsan på PDOL, där han jobbade. Jag minns hur jag vid ett tillfälle sprang rakt in i Markoolio (när han var som störst).

– Jag minns när min storasyster blev jagad av en älg ute vid stugan på Mjoön.

– En sommar fick jag och en kompis reda på att Mobb Deep skulle bo på Statshotellet. Vi väntade i säkert tre timmar, sen kom dom dit och vi hängde med Havoc i receptionen, mycket på grund av att min kompis redan då var så duktig på engelska. Jag har många mäktiga minnen!

 

Vad skulle du göra om du vore Piteås president?


– Jag hade styrt upp PDOL till vad det en gång var.

 

Till sist, svälj jantelagen och berätta varför du förtjänar att bli Årets Hemvändare 2015? 


– För att jag har bjudit majoriteten av mina Stockholmsvänner på palt.

 

Årets Hemvändare #2: Arvid Lundqvist.

Årets Hemvändare #2: Arvid Lundquist.

 

Tack för det. Nästa kandidat presenteras imorgon och vinnaren röstas fram 1-3 januari på vår instagram @ptownpitea.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!