Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ÅRETS HEMVÄNDARE #3: LISA SANDSTRÖM

Årets Hemvändare ska utses för andra året. Ni vet den där sjukt peppiga personen som precis flyttat hem. Eller hen vi skulle ge en arm och ett ben för att få tillbaka till Piteå.

 

Den tredje nomineringen går till virvelvinden Lisa Sandström med motiveringen:

 

“Lisa Sandström är frisk fläkt som precis återvänt till Piteå med fräscha idéer och härlig entusiasm. Lisa har redan hunnit med att simma hem Kanalsimmet, engagerat sig i brukshundsklubben och höjt Piteås energinivå med 2,1 procentenheter alldeles på egen hand.”

Lisa Sandström vann Kanalsimmet. Bara det!

Lisa Sandström vann Kanalsimmet. Bara det!

 

Hej Lisa och grattis. Hur känns det?

– Det känns jävligt kul. Jag känner mig verkligen som en hemvändare och har pratat om mig själv i den termen både en, två och tio gånger.

 

Vad gör du just nu i livet?

–  Jag har flyttat hem efter sejourer i Älvsbyn, Umeå, Söderhamn och nu senast Hudiksvall. Just nu kränger jag tillstånd till allt från tatueringsstudios till avlopp på Miljökontoret i Piteå.

 

Jag har också tagit upp min simmarkarriär lite halvt på skoj då jag startade upp masters-sektionen i simning här i Piteå i samma veva som jag flyttade hem. Jag försöker också bidra med idéer och engagemang till brukshundsklubben.

En hemvändare som vet hur man njuter av livets goda.

En hemvändare som vet hur man njuter av livets goda.

 

Vad har du saknat mest med Piteå när du var på vift?

– Dialekten! Jag tyvärr tappat bort mig egen dialekt någonstans mellan Umeå och Hudiksvall, men har påbörjat ett rehabiliteringsprogram för detta. Jag förväntar mig att vara åter på banan innan jag fyller 30 år i maj.

 

Vad skulle du göra om du vore Piteås president?


– 1. Göra Sundsgatan tvåfilig igen och ta bort alla fartgupp. 2. Köpa en tron att sitta på.

 

Till sist, svälj jantelagen och berätta varför du förtjänar att bli Årets Hemvändare 2015?

– Jag tycker att jag ska vinna för att jag verkligen känner mig hemma här i Piteå efter nästan 10 år på vift. PT hade till och med i sin rubrik ”Hemvändaren som simmade för seger” i samband med att jag vann den mest prestigefyllda tävlingen i Piteå – Kanalsimmet. Jag har jobbat på Sunes gatukök. Sunes = Piteå ( alltså nästan LISA = PITEÅ). Jag tror att Piteå blir en bättre och roligare stad med mig som medborgare helt enkelt.

 

Årets hemvändare #3: Lisa Sandström.

Årets hemvändare #3: Lisa Sandström.

Tack för det. Den sista kandidaten presenteras imorgon och vinnaren röstas fram 1-3 januari på vår instagram @ptownpitea.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!