Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ÅRETS HEMVÄNDARE #4: SANNA ERIKSSON

Årets Hemvändare ska utses för andra året. Ni vet den där sjukt peppiga personen som precis flyttat hem. Eller hen vi skulle ge en arm och ett ben för att få tillbaka till Piteå.

 

Den fjärde och sista nomineringen går till hyperaktuella Sanna Eriksson med motiveringen:

 

“Sanna Eriksson är en driftig entreprenör ut i fingerspetsarna som hittar lösningar där andra ser problem. I år styrde hon upp en hemvändarbuss från Stockholm och bevisade för omvärlden det vi alla vet– att i Piteå bor ett folk av en särskild sort (text: Euskefeurat).”

Så här såg det ut när Sanna tog sig till Piteå med hemvändarbussen.

Så här såg det ut när Sanna tog sig till Piteå med hemvändarbussen.

 

Grattis till nomineringen Sanna. Hur känns det?

–  Får definitivt mer hemlängtan! Efter att ha varit ut i Piteå på juldan och blivit kramad och hyllad i timmar trodde jag att hemvändarbussen nått sitt klimax, men det här vore ju en himla fin avrundning på en kul idé.

 

Vem är du då?

– Född i Öjebyn. Gjorde massa Påse Pengar-projekt. Kunde inte sluta med arrangemang och event så håller på fortfarande fast för stort mediahus i Stockholm istället.

 

Vad saknar du mest med Piteå?

– Familjen och släkt. Enkelheten.

 

Någon kul anekdot du kan bjuda på?

– När jag flyttade till Stockholm, 18 år gammal, hamnade jag bredvid Ronny Eriksson på flyget ner. Direkt efter starten frågade Ronny vad jag skulle göra i Stockholm. Jag svarade att jag skulle flytta ner för att plugga marknadsföring och projektledning. Ronnys reaktion på mitt svar var att berätta för mig hur oerhört svårt det var att få jobb inom detta, och att han minsann kände flera personer som aldrig lyckades få jobb. Typ det sista man vill höra när man packat ihop sitt liv i en resväska och just vinkat av sina föräldrar. Men efter 7 år med kul jobb känner jag mig fortfarande optimistisk. Kan dock tänka mig att flytta hem snart om jag får köpa ert café Ronny!

 

Till sist, svälj jantelagen och berätta varför du förtjänar att bli Årets Hemvändare 2015?

– Tycker namnet på mitt projekt talar för sig själv. ”Hemvändarbussen Piteå”.  Jag har fått typ hela mitt jobb (och alla vänner på Facebook) att önska att de var från Piteå.

 

Årets Hemvändare #4: Sanna Eriksson.

Årets Hemvändare #4: Sanna Eriksson.

 

Tack för det. Nu återstår alltså för er läsare att utse en favorit av våra fyra kandidater och rösta fram denna till ära och berömmelse. Röstningen kommer pågå 1-3 januari på vår instagram @ptownpitea. Vi uppmärksammar er när det är dags!

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!