Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

P-TOWN ÄR ÅRETS KOMMUNIKATÖR

Årets kommunikatör i Piteå. Det kan vi titulera oss efter näringslivsgalan som gick av stapeln igår inför ett fullsatt Pite Havsbad.

 

Det som inte började som ett aprilskämt (!) den 1 april 2012 mynnade ut i en framgång för oss som kämpat för Piteås 80- och 90-talister och för att ge Piteås kreatörer en röst. P-town:s grundare Mikael Sundkvist blev utsedd till Årets kommunikatör.

 

Bland kriterierna till utmärkelsen Årets kommunikatör nämdes kreativitet och en förmåga att få kommunikativ effekt med begränsad budget. Priset delades ut av Helikopters VD Mats Långström. Övriga nominerade i kategorin Årets kommunikatör var Jonas Berglund, Mob Distribution och Helena Sundström, Villa Varm.

 

Här är vinnartalet i sin helhet.

 

STORYN OM P-TOWN

Allting börjar med en idé.
Staden Piteå är en idé.
Fabriken som luktar pengar är en idé.
Så även P-town.

 

Vår idé är väldigt enkel.
Att lyfta stadens kreatörer så att de i sin tur kan lyfta Piteå.
Att berätta om det härliga som händer i stan, så det blir härligare att bo i stan.
Att hjälpa företag kommunicera med stadens 80- och 90-talister, en generation som man främst når digitalt via sociala medier.

 

Årets kommunikatör 2015: Mikael Sundkvist, P-town.

Årets kommunikatör 2015: Mikael Sundkvist, P-town.

 

Sedan starten 2012 har vi kommit en bit på vägen.
Över 30 unga kreatörer har kunnat skicka sin första faktura i livet till P-town, fått publicitet och förhoppningsvis en knuff framåt i karriären. Exempelvis idékonstnären Alexandra Andersson, videoproducenten Erik Sandström och skribenten Matilda Berggren som är med oss här idag. Kreatörer som är kärnan i P-town. Tack för att ni väljer att spendera en stund av era liv hos P-town.

 

Tack till Peter Eklöf och Anders Westergren på The Social Generation som var med och la grunden. Tack till gänget på OhMy som knåpat vidare på plattformen. Tack till ni företag som annonserar och anlitar oss för fotografi- och videotjänster och hjälp med sociala medier. Inget P-town utan er, tack!

 

Tack till mina föräldrar, till Börje och Siv som kanske inte riktigt begriper sig på vad jag sysslar med, men som alltid stöttat ändå. Tack till min farbror Dennis Sundkvist som hjälper till med det tråkigaste av allt – bokföringen. Det skulle inte funka utan dig Dennis.

 Piteå behöver absolut världen för att lyfta, men världen behöver också Piteå och det fina vi står för.

Jag vill också tacka staden Piteå. Bara för att du finns.
För trots dina svagheter och defekter så går det inte att förneka att det är något speciellt med dig Piteå. Hos dig bor en speciell värme, vardagsglädje, kreativitet, humor och gemenskap som blir allt svårare att finna i världen nuförtiden. Piteå behöver absolut världen för att lyfta, men världen behöver också Piteå och det fina vi står för.

 

Bland det finaste vi har är generationen som nu börjar komma ut i arbetslivet.
En generation som ifrågasätter. En generation som berikar. Som ger oss musik, dans, konst, teater, tankar och idéer. Kultur helt enkelt. Kultur gör att man vill bo i en stad (citat: Lina Larsdotter).

 

Vi måste våga tro på stadens 80- och 90-talister, så de vågar tro på en framtid i Piteå.

 

Vi måste våga tro på stadens 80- och 90-talister, så de vågar tro på en framtid i Piteå.
Vi måste skapa möjligheter för dem, så de kan skapa möjligheter för Piteå.
Vi måste göra Piteå attraktivt för våra kreatörer, så kreatörerna kan göra Piteå attraktivt.
Prioriterar vi framtidens skattebetalare så kommer det räcka till bokbuss, skatepark och mycket mer.

Vi på lilla P-town kan såklart inte fixa allt, men det lilla vi kan fixa, det kommer vi försöka fixa.

Vi på lilla P-town kan såklart inte fixa allt, men det lilla vi kan fixa, det kommer vi försöka fixa. Vad kan du bidra med? Det är vi företagare som är i det här rummet ikväll som måste vara förändringen.

 

Det är vi skyldiga Piteå.

 

Tack alla som varit med på vår resa hittills.
Vi har bara börjat.
Tack!

 

En glad kväll väntade efter priscermonin. Tack alla som stöttat. Från vänster: Mikael Sundkvist, Alexandra Andersson, Erik Sandström. Matilda Berggren.

En glad kväll väntade det här gänget efter priscermonin. Från vänster: Mikael Sundkvist, Alexandra Andersson, Erik Sandström, Matilda Berggren.

Övriga pristagare:
Årets företagare, Hellströms Bygg.
Årets Pitekvinna, Karin Lagesen.
Guldkudden, Pite havsbad och Stormyrbergets lantgård.
Årets tillväxtföretag, Sunpine.
Årets nya entreprenör, Tromb.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!