Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

BE THE CHANGE

I lördags slog dörrarna upp till Gallerians senaste utställning. Fram till 21 maj huserar Love Life i lokalen på övre plan och frågan är om någon tidigare utställning på Gallerian gjort större intryck?

 

Fy tusan så imponerad jag är. Av utställningen. Av din kraft. Av det du åstadkommit på barnhemmet. Jag blev faktiskt rörd, på riktigt.

 

De orden yttrade en av besökarna, Bodil Johansson, som gick hem med insikter och inspiration. Precis det är syftet med Love Life:s utställning, att beröra och inspirera så besökaren går hem och hittar sin egen kraft att förändra.

 

Love life.
Love life.

Mer än välgörenhet.

Känner du inte till Love Life sedan tidigare så är det en ideell välgörenhetsorganisation som grundades av Upplevelseproduktionsstudenten Jenni Lindberg efter ett omtumlande besök på ett barnhem i Ghana år 2012.

 

Märkt av orättvisorna och de omänskliga förhållandena som barnen lever i bestämde sig Jenni för att göra skillnad.

 

Idag dricker barnen rent vatten och har tak över huvudet. Målet är att barnhemmet i Ghana på sikt ska bli helt självförsörjande och verka som en föregångare för andra barnhem i liknande situation.

 

Hanna Forsberg är en av många som stöttar Love Life.

Hanna Forsberg är en av många som stöttar Love Life.

Gör skillnad på ditt sätt

– Man kan göra skillnad på olika sätt, menar Jenni och påpekar att vissa skänker pengar, andra idéer och några gör helt egna projekt. Som exempel har en fiffig individ samlat ihop pengar genom att cykla mellan Piteå och Luleå.

 

Något som utmärker Love Life är organisationens närhet och transparens. Här kan du skänka pengar eller idéer till pågående projekt och snabbt få feedback på hur ditt bidrag gör skillnad.

 

Edmund är en av många som fått hjälp tack vare Lofe Life.

Edmond är en av många som fått hjälp tack vare Love Life.

Vem har det bäst, egentligen?

Det är lätt att tänka sig att vi i väst har det så mycket bättre, men Jenni är noga med att påpeka att barnen på barnhemmet i Ghana faktiskt ler oftare och verkar vara lyckligare. Behöver de sälja tio bananer för att överleva den dagen så gör de precis de och ligger kanske under ett träd och visslar resten av dagen. – De lever med varandra, är närvarande i nuet, och glada över de lilla de har. Kanske är det vi som ska lära oss något av dem, filosoferar Jenni.

 

 

 

Kan Jenni så kan du!

Egentligen gör Jenni det som vi alla borde göra. Tänk om vi satt en timme mindre framför valfri skärm varje dag och istället gjorde något som förbättrar. Inte för att vi känner att vi måste eller borde, utan för att vi vill och kan. Bodil Johansson slog huvudet på spiken.

 

Tänk vilken kraft människor besitter. Vissa nyttjar den fullt ut. Andra går på halvfart genom livet. Och en del har inte ens koll på att de faktiskt kan åstadkomma saker med sitt liv /Bodil Johansson

 

Jenni Lindberg – du är en av få som visar vägen. Du som läser det här kan också gör skillnad. Frågan är bara om du vill?

 

Utställningen pågår fram till 21 maj. Läs mer om Love Life på deras hemsida (extern länk). Se alla våra bilder på gallerilänken nedan.

 

Jenni Lindberg med utställningens projektledare Jessica Lorentzson.

Jenni Lindberg med utställningens projektledare Jessica Lorentzson.

 

 

/Micke S
mikael@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!