Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

BJÖRN ROSENSTRÖM TILL PITE HAVSBAD

På lördag, den 15 juli, spelar Björn Rosenström på Pite Havsbad. Så vi på P-town lyssnade på Björn Rosenström flera timmar i streck och det slutade så här.

 

På lördag, den 15 juli, kommer Björn Rosenström till Pite Havsbad. Han tar med sig Det jävla bandet och nostalgi, barnförbjudenhet och fest utlovas. Biljetterna kostar endast 100 kronor, åldersgränsen är 18 år och klockslaget att lägga på minnet är 24.00.

 

Tisdag, 11 juli, klockan 15.06.

Jag tycker inte det är mer än rättvist att tillägga att jag, som skriver detta, aldrig lyssnat på Björn Rosenström särskilt mycket. Allt jag vet är att Ragnar är översexuell-sexuell och att få låtar får igång en fest lika mycket som ”Het”. Jag skrev först en ingress där jag radade upp alla låtar jag visste i roliga sammanhang men insåg snabbt hur lätt det skulle bli att dra slutsatsen att mina kunskaper inte sträcker sig längre än så. Men jag ska ändra på det nu. Nu ska jag lyssna på Björn Rosenströms diskografi i sin helhet.

 

rosenstrom_tuffpipa2015

Vi lär få höra låtar från den nya skivan på lördag.

 

Tisdag, 11 juli, klockan 18.08.

Vad som började som en listening session av Björn Rosenströms samtliga verk blev snarare ett socialt experiment i hur kroppen reagerar på tre timmars konstant lyssnande på denna kontroversiella trubadurpop. Jag tog mig genom halva ”Olämpliga låtar”, hans näst senaste skiva, innan jag var tvungen att gå och köpa ett väggstativ till en TV, eftersom jag skaffat TV för första gången. Det är spännande, men vad som är mer spännande är vilken resa jag fick uppleva genom Rosenströms karriär. Jag skulle säga att effekten av tre timmars konsekutivt lyssnande motsvarar ungefär tre öl i blodet. Vilket inte är half bad, verkligen inte, men eftersom jag inte kan garantera att denna effekt är allmängiltig så känns det viktigt att tillägga att öl _kan_ köpas på Pite Havsbad. Hur som helst. Jag har gjort en lista med Björn Rosenström-låtar:

 

Bästa raden:

Tycker Hatsång är riktigt, riktigt stark. Kolla: ”Jag är så jävla cool, har köpt mig en fiol / och kommer du nånsin i min närhet igen / så ska jag kasta fiolen i ditt öga / och sen ska jag spotta på dina sandaler! / jag hatar dig / jag hatar dig / jag hatar dig”. Sången jag kanske kunnat relatera mest till. Det finns många jag har velat sjunga denna låt till i mina dar. Om hur jobbigt det kan var när någon vill ligga med en fast man helst vill kasta en fiol i deras öga, helt enkelt. Varför sjunger han på skånska ibland dock? Björn Rosenström kommer från Tynnered, Göteborg.

 

Viktigaste låten:

En svår fråga av en massa anledningar. Men kan det vara Nu lägger du av Jörgen? I låten heter Björns samvete Jörgen och Björn är inte glad på Jörgen för han sätter käppar i hjulet för alla hans roliga planer. Det verkar definitivt vara en låt med flera bottnar och helt ärligt hittar man inte jättemånga sådana i Björns repertoar. Det är ingenting dåligt med det för ibland vill man bara dricka öl och sjunga om personer som får getter i födelsedagspresent.

 

Olämpligaste låten:

Kanske ändå Syrran och Hunden? Jag menar den handlar om Tidelag. Men jag kan glatt meddela att den är tämligen kort!

 

Konstigaste låten:

Trosan på Bengt är helt klart i det konstigaste slaget. Melodin är väldigt trevlig och så, men den går så här: ”Men nu i sorg vår stad är dränkt / för nån har skändat stackars lille Bengt / erkänn att det var du, som hällde biskvier /. i trosan på Bengt, trosan på Bengt”.

 

Bästa låten:

Björn Rosenströms take på hela den här tonight we are young/yolo/watch me-låtgenren stavas Kungarna och den är så jävla bra! Snälla Björn kör denna på lördag.

 

Låten som förmodligen skulle vara bäst live:

Het. Definitivt Het. Så fin och kärleksfull ju!

 

/Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!