Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

BORN AND RAISED #3: ARVID JOHANSSON

Det var ungefär ett år sen sist, men ”Born and raised” är tillbaka. Born and raised är serien som uppmärksammar utflugna eldsjälar som lämnat småstaden Piteå för den stora vida världen. I detta tredje avsnitt möter vi Arvid Johansson, född i Hemmingsmark men nu mera artist med bas i New York.

 

Hur gick det till då?

 

13288267_10156986654340615_874215594_o

Sen gymnasiet har det varit självklart för Arvid att det är på scen han hör hemma. Foto: Frederic Renaudin

Jo, Arvid Johansson växte upp i Hemmingsmark, ni vet det där stället som är nästan lika långt bort som Jävre. Redan i förskoleålder brukade hans systrar dra med honom på diverse uppträdanden men det var inte förrän i äldre ålder han fick upp ögonen för det estetiska. Innan var det sport på schemat.

– Som alla andra från Hemmingsmark gick jag fotboll (go Södra United) och skidor.

 

I mellanstadiet hade Arvids klass teater och hans framträdande var enligt fröken Marie det roligaste hon sett. Då förstod Arvid att det var sådant han ville hålla på med. Han började ta sånglektioner och intresset för teater och dans kom snabbt därefter.
Arvid började gymnasiet ett år på teaterlinjen i Luleå, men bytte sen till Lunds dans- och musikalgymnasium.

– Därifrån har det varit självklart att jag ska vara på scen, berättar han.

 

Efter det gick han på AMDA (American Musical and Dramatic Academy) i New York och dag är hans meritlista lång; Spelat med Ola Salo i Jesus Christ Superstar, varit med i Cabaret med Anna-Lena Brundin och jobbat med ”diverse folk som jobbat på Broadway”.

 

13324190_10156986654405615_1752121550_o

Livet som artist är inte lätt, men helt klart värt det enligt Arvid. Foto: Frederic Renaudin

Sagan är dock inte alltid lycklig, utan Arvid berättar att drömmen inte alltid går en till mötes, men att det ändå alltid är värt mödan.

– Livet som artist är svårt, frustrerande, självnedsättande, opraktiskt och helt underbart. Som artist men inte berömd är man alltid ”on the clock” och letar ständigt efter nya jobb. Man måste vänja sig vid att få nej vid en audition och man vet aldrig om man är bra nog.

 

Han berättar vidare att han ofta måste flytta då jobbet inte kommer till honom, utan han måste komma till jobbet. Han säger att man måste vänja sig vid att ens arbetskamrater också är ens bästa vänner under en tid med ett projekt till exempel.

– Att vara artist är definitivt inte för alla och det man ser på scen är bara en tiondel av vad det innebär. Men när man får applåderna och landar ett jobb: den känslan gör att man blir beroende av att fortsätta. Det går att jämföra med ett drogberoende.

 

Det går att jämföra med ett drogberoende

Förutom att vara artist så är ju faktiskt Arvid också en dödlig som vi andra.
Han älskar att kolla på Modern Family och 2 broke girls, och musiken han gillar mest kommer från Nicki Minaj, Iggy Azalea och Elliphant.

Några konstiga egenskaper? Jadå, Arvid är riktigt duktig på att låta som en häst, göra konstiga grimaser och att gå på tå.

 

Politik är också något som engagerar Arvid och han hoppas att folk förstår att lika värde och medmänsklighet ”is the way to go”.

– Ja, nu kan man ju bara önska för World Peace och att folk inte röstar på SD, säger han.

 

Okej, Arvid, nu pratar vi lite om hemstaden Piteå. Den får ju icke glömmas bort.

 

13288651_10156986654460615_746224114_o

Arvid Johansson, en hemmingsmarkskille som lever drömlivet på scenen. Foto: Linda Koprowski

Vad är bäst med Piteå?

– Den mysiga atmosfären när man går på Gågatan och träffar folk man känner.

 

Och sämst?

– Lokaltrafiken. Såklart alla i Piteå har bil när bussarna går en gång i aldrig..

 

Som den bybo jag själv är kan jag gott hålla med om det. Arvid tillägger att om han vore Piteås president skulle han fixa lokaltrafiken. Bra initiativ tycker jag.

jag får göra det jag älskar mest

Som avslutning, vad är det bästa just nu med ditt liv, Arvid?

– Att jag får göra det jag älskar mest som arbete och dessutom får resa runt och träffa/arbeta med folk från hela världen. På så sätt får jag se alla sidor av världen och samtidigt växa som människa.

 

Det låter ju riktigt bra. Jag önskar dig stort lycka till i din fortsatta karriär i strålkastarljuset.

 

/Julia C
julia@p-town.se

 

 

 

 

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!