Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

BORN TO INSPIRE – ÅSE BORGERYD

Vissa av oss föds till att leda. Andra till att följa. Vissa sjunger, andra bygger, några tänker och ganska många av oss får aldrig riktigt klarhet i vår roll i planetens outgrundliga ekosystem. Så är inte fallet med Åse Borgeryd. Åse föddes för att inspirera.

 

Efter över ett decennium som anställd på Korpen har Åse Borgeryd lämnat anställningstryggheten för att kasta sig i världen som egenföretagare. För möjligheten att göra allt på egna villkor och för att göra mer av det hon är född till. Att inspirera andra att lyckas.

 

Vem är Åse Borgeryd?

Åses femte Vasalopp står för dörren.

Åses femte Vasalopp står för dörren.

 

Hon är fyllda 38 år, har två barn och man och är barnsligt förtjust i att bada. Hon har lirat både fotboll och hockey och just nu står hennes femte Vasalopp för dörren. Enligt egen utsago är hon en jäkel på att klippa grymma frisyrer.

 

Du kanske känner igen henne som den färgglada instruktören på något spinningpass, eller som lördagsskribenten i Piteå-Tidningen eller så har du sett henne på scen med mikrofon i hand och tryck i pipan. Åse kan nämligen riva av allt från bröllopsballader till AC/DC med hedern i behåll.

 

Med kärlek för att stå på scen

Musiken har nämligen varit en stor del av Åses liv. Hon har exempelvis studerat musik vid Framnäs och står gärna på scen när tillfälle ges, även om det inte blir lika ofta nuförtiden som under epoken då hon sjöng med Röde och Rått.

 

Åse älskar verkligen att agera inför publik. Vare sig det är i musikaliska sammanhang eller idrottsliga. Därför blev steget att satsa på egen firma tämligen naturligt, nu ska det bli mer av det goda och Åse vet vad hon ska tillföra i en bransch som kryllar av självutnämnda hälsoexperter.

 

Åse ska inte bli nästa guru i raden som propagerar fler träningspass och smalare mat. Allt toppat med ett ivrigt flöde av tillrättalagda Instagrambilder. Åse ska nämligen ge tillbaka begreppet “lagom” till den breda allmänheten som kanske mår dåligt över något kilos övervikt helt i onödan.

 

– Det går att njuta av livet utan att hålla på med militärisk träning, menar Åse som vill inspirera i köket lika mycket som i motionsspåren. Allt hänger ju ihop för en sund hälsa och allmänt välmående.

 

Det går att njuta av livet utan att hålla på med militärisk träning

Det går att må bra utan att hålla på med militärisk träning, menar Åse Borgeryd.

Det går att må bra utan att hålla på med militärisk träning, menar Åse Borgeryd.

 

Kort sagt vill Åse få oss att må bra genom att hitta vad varje individ mår bra av. Vare sig rör sig om att justera kostintaget, att mysjogga två gånger i veckan eller att satsa på Vasaloppet. Kom-i-form-på-fem-veckor-hysterin är inget för Åse. Varför påbörja något när du ändå kommer övergå till gamla vanor efteråt, tänker Åse och betonar ordet långsiktighet.

 

Hennes produktportfölj kommer innehålla allt från skidskolor, workshops, föreläsningar och försäljning av inspirations-prenumeration(!). Japp du läste rätt, företag ska kunna prenumerera på en veckovis dos av inspiration för att hålla medarbetarna på rätt köl. Kaxigt!

 

Det bubblar av energi kring Åse och vi vill såklart veta vad den stora drömmen är. Svaret kommer omgående. Att inspirera på ett nationellt plan och framförallt för barn och ungdomar.

 

– Idag har ungdomar så mycket högre krav än tidigare. Allt från att få höga betyg, att bära rätt klädesmärken och att vara poppis i sociala medier. Ingen mår bra av det, menar Åse och ser uppriktigt oroad ut.

 

Avslutningsvis frågar jag vad hon skulle göra om hon bara kunde göra en sak i livet, om hon visste att hon skulle lyckas:

 

– Det jag gör nu.

På väg mot en ny framtid.

På väg mot en ny framtid.

 

De orden hänger kvar i septemberluften vid Tages Bro när Åse kastar en blick på armbandsuret och kastar sig på sin vita, välanvända mountainbike. Dags att hämta upp barnen och förhoppningsvis finns utrymme för ett kvällsdopp innan Åse stänger ögonlocken kring 22-snåret.

 

Innan Åse trampar vidare i livet skickar hon med en smått fantastisk avskedsfras.

 

– Tack för energin.

 

Det är ju vi som ska tacka dig för energin Åse Borgeryd.

 

/Micke S

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!