Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

CHRISTMAS EXTRAVAGANZA MED EXTRA ALLT

I fredags rullade P-town bilen norrut. Vi besökte Boden och beskådade Western Farms julshow “Christmas Extravaganza”.

 

Vad: Christmas Extravaganza.
Kategori: Julshow.

Var: Western Farm, Boden.
Pågår: 14 november – nyår.
Huvudproducent: Henrik Ahlström.

 

För en som aldrig besökt Norrbottens “Vilda Västern” är själva miljön väl värt ett Bodenbesök i sig. Julshower har Western Farm pysslat med sedan urminnes tider och vi ville ta reda på hur väl årets show “Christmas Extravaganza” står sig i konkurrensen.

 

En norrbottnisk vintersaga som orsakar stående ovationer

Vilken öppning med Vintersaga framförd av Björn Nagander.

Vilken öppning med Vintersaga framförd av Björn Nagander.

 

Årets julshow är påkostad och med en stor ensamble på 14 artister inklusive dansare. Utöver norrbottniska talanger så innefattar ensemblen tre artister från Stockholm.

 

Showen började med pop-ups efter klockan 19. Ett öppningsnummer som etsade sig fast i minnet var Björn Naganders kraftfulla och avskalade tolkning av Vintersaga, vackert ackompanjerad av änglalika varelser som tillsammans skapade kvällens första “moment”. Fler skulle följa.

Kvällens gåshud står Linnea Bäcklund för…

Linnea Bäckström sprängde nästan kristallkronan med sitt höga C under My heart will go on.

Linnéa Bäcklund sprängde nästan kristallkronan med sitt höga C under My heart will go on.

 

Showöppningen bjuder även på pålitliga stämningshöjare som Tomas Ledins “Du kan lita på mig” och en uppseendeväckande bra Queen-tolkning som får oss att undra om Freddie Mercury återuppstått för en kväll genom Uzai Saribas?

 

Kvällens gåshud står Linnéa Bäcklund för som river av Celine Dions monsterhit “My heart will go on” till stående ovationer. Vilken pipa och vilken pondus.

 

Turner lyfter showen

Kring 21-snåret börjar huvudakten av showen. Det stora publika lyftet sker under Tina Turner-medlyt med Cristina von Kern i huvudrollen som lyckas förmedla originalets kraftfulla sång och publikfrieri.

Publiken vaknade till liv när en viss Tina Turner klev in på scen, här gestaltad av Cristina von Kern.

Publiken vaknade till liv när en viss Tina Turner klev in på scen, här gestaltad av Cristina von Kern.

Innan vi kommit i mål fick vi uppleva pirater, rock med inslag av läder och motorsågar, Rio de Janeiros karnevalstämning och sexiga saxofonsolon. Extra allt med andra ord.

 

Högt betyg för lägstanivån

Jenny Strandberg skapar karnevalstämning med sin dans.

Jenny Strandberg skapar karnevalstämning med sin dans.

 

Christmas Extravaganza blandar klassiska publikfavoriter med vågade nummer som precis tangerar vad den norrbottniska publiken tycker är anständigt.

 

Extra kul att Western Farm låter nya norrbottniska talanger få chansen sida vid sida med rutinerade artister som mångsidiga Anna Vild som enligt en showproducent i publiken ”står i en egen klass för sig”.

 

Det jag slås över är artisternas höga lägstanivån. Ingen faller ur ramen. Det, den välkoreograferade dansen och kostym-makarnas detaljrikedom skapar en helhet som inte kan få annat än toppbetyg.

 

Små detaljer att fila på

Fredagens show rymde några premiärmissar att jobba på, och publikkontakten under showens första hälft kan bli bättre. Något som säkert sitter när artisterna har skakat av sig premiärnerverna.

Christmas Extravaganza kan vara Norrbottens bästa julshow i år

Även om jag inte uppskattade alla nummer på grund av min personliga musiksmak (Sean Banan exempelvis) så misstänker jag att Christmas Extravaganza kan vara Norrbottens bästa julshow i år.

 

Hemligheten sitter i väggarna

Det här var mitt första besök på Western Farm men definitivt inte det sista. En sista detalj väl värd att uppmärksamma är den familjära och opretantiösa stämning som verka råda på Western Farm. Det värmer att se fullfjädrade artister bära in gästernas disk. Det värmer att se ägare som frenetiskt putsar lokalen just innan gästerna anländer så deras upplevelse ska bli bästa tänkbara.

 

Det är viktiga budskap i dagens skakiga tider och den omtanken sprider samma värme som Kalle Anka och tomtegröt på julafton.

 

/Micke S

Ps. Fler bilder på knappen nedan.

En stor ensamble skapar en stor julshow.

En stor ensamble skapar en stor julshow.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!