Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

DANS I NORDS INSPIRATIONSUTMÄRKELSE 2016

”Härligt”, ”Underbart”, ”Så kul”. Årets vinnare av Dans i Nords inspirationsutmärkelse var minst sagt glada vid dagens prisceremoni i Småstaden, Piteå.

2016dansinord_trolltagen_ptown-5

Årets vinnare blev Trolltagen som representerades av Elisabeth Nilsson Singh, Torbjörn Lindblom och Maj-Lis Johansson.

 

Inspirationsutmärkelsen, den fjärde i ordningen, delades ut av Marie Larsson Sturdy och Helene Markström från Dans i Nord med motiveringen:

 

”Dans i Nords inspirationsutmärkelse 2016 tilldelas Trolltagen i Storforsen ekonomisk förening för er känsla och respekt för dansen som konstform i kombination med den Norrbottniska naturen.

 

I decennier har Trolltagen skapat magi för både publik och utövare. Genom idogt arbete med fokus på både bredd och spets, koreografi, musik, kostym, natur med mera är Trolltagen i Storforsen goda dansambassadörer, förebilder och inspiratörer som visar att man till och med kan återuppstå och komma igen!

 

Trolltagen har fostrat flera generationer, såväl dansare som publik och medarbetare, som alla fortsätter bära traditionen vidare och blivit trollbundna av dansen. Trolltagna!

 

Varmt lycka till med alla framtida föreställningar av Trolltagen vid vackra Storforsen i Älvsbyn.”

Marie Larsson Sturdy och Helene Markström delade ut årets inspirationsutmärkelse.

Marie Larsson Sturdy och Helene Markström delade ut årets inspirationsutmärkelse.

Känner du inte till baletten Trolltagen sedan tidigare så är det sagan om de sex små flickorna som rövas bort av en virvelvind och sätts i fångenskap hos de fula trollen.

 

Vid prisceremonin passade Elisabeth Nilsson Singh på att informera att årets föreställningar blir fyra till antalet med start fredag den första juli. Som alltid vid vackra Storforsen under bar himmel.

2016dansinord_trolltagen_ptown-4

Elisabeth Nilsson Singh från Trolltagen vid micken.

 

Efter priscermonin följde en dansuppvisning av Musik- och Dansskolans danslinje till publikens glädje. Vem vet, kanske hittar vi en framtida prismottagare där?

Musik och dansskolans danslinje bjöd på en publikfriande föreställning efter priscermonin. Fler bilder på knappen nedan.

Musik och Dansskolans danslinje bjöd på en publikfriande föreställning efter priscermonin. Fler bilder på knappen nedan.

/Micke S

Fotnot:Syftet med utmärkelsen är att dels uppmärksamma lovande danstalanger från Norrbotten men utmärkelsen kan också tilldelas personer som verkat i dansens tjänst under många år och som fungerar som viktiga dansinspiratörer. Tidigare pristagare är Until The End Crew (2015), Piteåbygdens folkdanslag Kadrell´n (2014) och Sam Huczkowski (2013).

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!