Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

DANSA! JULAVSLUTNING

Dansgymnasiets julavslutning håller på att bli en av ny tradition likt Kalle på julafton. Efterlängtad och förenande! Årets föreställning når högt, riktigt högt.

I strålkastarljuset –

I strålkastarljuset – Elvira Wiik Andersson.

 

I Dansgymnasiets förra föreställning ”Gränser” gestaltades de fysiska och framförallt psykiska gränserna som delar in jordens befolkning i kontrollerbara fack. Dagens föreställning för historien vidare och presenterar en lösning när kultursjälar från jordens olika hörn förenas på Strömbackaskolans scen tack vare ett språk som inte behöver ord; dansen.

 

När alla tre årskullarna på Piteå Dansgymnasium delar scen blir det fett. Publiken manglas med allt från street, Bollywood, hiphop och jazz. Som grädde på moset kryddas allt med ett par vokala nummer där vi fick stifta bekantskap med en ny sångtalang av rang – Mica Engström. Notera det namnet.

 

Från Sápmi till Syrien

Ett öppnare samhällsklimat är något Dansgymnasiet jobbar med varje dag. Under ett nummer förklarade Sápmidansaren Julia Blind att i dansvärlden finns det plats för alla. Därefter intog nyinflyttade Pitebor scenen. Männinskor som funnit ett nytt hem i Piteå och nya Pitevänner tack vare en universiell kulturyttring.

Bara en blind kan missa Julia Blinds talang.

Varför inte äntra en scen handstående? XX visar vägen.

Varför inte äntra en scen handstående?

 

Här fick vi se volter från Tareq Sbano från Syrien, handstående rutiner  av Hasan Al Hamsho och breakdance av Gloire från Kongo. De lyfte Strömbackaskolans tak med sin energi.

 

Julia avslutade setet med sin Sápminspirerande hiphop-dans och visade vart skåpet ska stå. Bara en blind kan missa Julia Blinds talang.

 

Attityd och hjärta och några koreografimissar

Jag bevittnade den första av totalt tre showen. Koreografierna var ett axplock av höstens arbete. Kul för att det visar upp bredden samtidigt som föreställningen skulle bli tydligare med en rödare råd. Samtidigt förlåter man solfläckarna när inställningen matchade den som våra JVM-spelare i ishockey brukar visa upp i mellandagarna. Total!

 

En svårimponerad producent, Anton Lundberg, satt i publiken. Anton har beskådat hundratals shower och gav en nyanserad bild. 7 Anton av 10 för en skolföreställning blev betyget.

 

Till sist, kan detta mångkulturella crew förenas och skaka Strömbackaskolans fundament i grunden så borde väl världens ledare också kunna förenas, åtminstonde över jul? Behöver de hjälp på traven föreslår vi att Obama och Putin inleder med en juldans skapad av Piteå Dansgymnasium som numera heter Dansa!

 

Tack för knocken. Alla bilder på knappen nedan.

Agnes Minrell leder styrkorna.

Agnes Minrell leder styrkorna.

Julia Blind äger på scen.

Julia Blind äger på scen.

 

/Micke S

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!