Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

DE KOMMER DRIVA PITEÅS TOPPRESTAURANG

Idag blev det officiellt. Piteå kommer få en restaurang som inte bara toppar projektet Träkronan, det här blir en skogstokig satsning som tar Piteås gastronomi till nya höjder. Här är allt du behöver veta.

Roland och Christina Skoog.

Roland och Christina Skoog.

 

– Det handlar om allt från frukost, lobbybar och konferensfika till festvåning, roomservice, skybar och fullskalig restaurang. Piteåbor och gäster kan förvänta sig mat- och dryckesupplevelser på helt ny höjd, både bokstavligt talat och rent konkret. Sommaren 2016 slår vi upp portarna, säger Christina Skoog, VD, Skoogs Handels AB.

 

Allt började när syskonen Christina och Roland Skoog besökte restaurang CG i Luleå och kände: ”Festligt, folkligt, god mat och ypperlig service. Precis vad vi vill ha som kronan på verket på stundande Träkronan”. Idén framfördes till CG:s ägartrio som efter några turer gick igång på utmaningen att ge Piteå en helt ny typ av restaurangupplevelse tillsammans med Skoogs. Syskonen Skoog bildar nämligen ett gemensamt bolag med CG:s ägartrio.

 

Har du varit på restaurang CG i Luleå kommer du känna igen den höga kvalitén på råvarorna, servicenivån, det rikliga dryckesutbudet och den opretentiösa känslan som uppskattas av gammal som ung. Men konceptet kopieras inte rakt av. Istället får Piteå ett eget koncept som synkar väl med Skoogs hotellambitioner. Prislappen på varmrättsmenyn är från 200-lappen och uppåt.

 

Restaurangen, som för stunden går utan namn, placeras på toppen av Träkronan på femtonde våningen, 53 meter upp. Som jämförelse är Clarion Sense Skybar i Luleå på våning nio. Hur utsikten blir får du själv fantisera om.

 

MÖT ÄGARNA

 

Restauran CG i Luleå har bara 2,5 år på nacken och är redan en braksuccé. Trots tuff konkurrens från fem andra restauranger som ploppat upp i Luleå inom kort så är CG fullbokat allt som oftast. Därför räds inte grabbarna på CG:s konkurrensen. Tvärtom.

För fem år sedan gick Luleå igenom det som Piteå går igenom nu. Flera attraktiva restauranger leder till fler restaruangbesök överlag. Ingen har bommat igen i Luleå och vi räknar med samma utveckling i Piteå

Satsningen kommer även innebära en nyrekrytering modell större. Personalstyrkan kommer bestå av 30-60 medarbetare mellan tummen och pekfingret och innefattar både fast anställda och timanställda. Skoogs marknadsansvariga Bodil Johansson berömmer ägartrion för deras förmåga att hitta bra personal. En del av CG:s framgångskoncept är nämligen att förädla bra personligheter snarare än att anställa folk med flera års branscherfarenhet. Motivation slår klass heter det i idrottssammanhang.

 

Vi får anledning att återkomma i ämnet framöver. Sommaren 2016 har aldrig varit mer angelägen. Högsta fart på bygget tack!

 

/Micke S
mikael@p-town.se

Pär Eriksson, Petter Nyberg och Henrik Gröntvedt från Restaurang CG.

Pär Eriksson, Petter Nyberg och Henrik Gröntvedt från Restaurang CG.

 

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!