Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

DET FILMAS FÖR SVT I PITEÅ I HELGEN

På lördag väntas Black Box fyllas av samtida dans med starkt uttryck. Allt utfört av högklassiga dansare från Kungliga Baletten i Stockholm. Vi pratar om föreställningen ”The Reed Warbler” som har sin urpremiär under Dans i Nords Dansfesten. Något som även intresserat SVT som köper in filmatiseringen av verket till sin höstdansvecka i november.

Omslagsbild: Carl Thorborg.

 

Det är Jérôme Marchand, en av Sveriges bästa dansare som koreograferat föreställningen. Jérôme står själv för produktionen av all musik till verket och har arbetat tillsammans med fem andra dansare i skapandet av sitt nya verk.

 

En av dessa dansare är Anthony Lomuljo, uppvuxen i Norra Kalifornien och idag med en kärleksfull koppling till Piteå.

Anthony repeterar inför föreställningen.

Anthony repeterar inför föreställningen.

 

 

Anthony hittade kärleken i Piteå

Anthony växte upp i San Fransisco och intresserade sig för dans redan vid sex års ålder och har sedan dess varit aktiv inom dansen. Han är utbildad vid Juilliard School i New York och blev i slutet av sin utbildning anställd vid Göteborgsoperans balett. Idag är han anställd vid Kungliga Baletten i Stockholm.

 

I en intervju med Anthony berättar han att hans pojkvän är Pitebo och att han därför har besökt Piteå flera gånger. Naturen, det vänliga folket och den charmiga småstadskänslan är några av de avtryck staden lämnat hos honom. Något som gör att han gladeligen återkommer.

 

Anthony undervisar.

Anthony undervisar.

 

Förvänta dig ”anything”

När vi pratar om förväntningarna på lördagens show förklarar Anthony att det är upp till publiken att tolka föreställningen och att du ska möta den med ett öppet sinne. ”Expect anything!” avslutar han förväntansfullt med.

 

Expect anything!

 

På söndag, dagen efter den stora premiärkvällen kommer ett produktionsbolag vara på plats och spela in föreställningen inför SVTs höstdansvecka. Du som däremot vill förtrollas live av högklassig dans koreograferad av en av Sveriges bästa dansare vet vid det här laget var du ska befinna dig på lördag. Inte är det i tv-soffan i alla fall.

 

/Emma Skarpsvärd

 

Ps. Detta är en annons för Dansveckan som anordnas av Dans i Nord. Biljetter till The Reed Warbler köper du här.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!