Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

KAN DIGELY LYFTA DEN LOKALA HANDELN?

Digely. Där har du ett namn värt att lägga på minnet. Vi förklarar varför.

 

Piteå är känt som en härlig handelsstad med mysiga butiker och charmig personal. En attraktion i sig helt enkelt som lockar turister från när och fjärran. Senaste åren har vi ställts inför en tuff utmaning som slagit hårt mot stadens handlare – näthandeln.

 

Medan vi konsumenter gladeligen shoppar från världens alla hörn via nätet är det långt ifrån alla av Piteås handlare som själva har möjlighet att dra fördel av nätets möjligheter.

 

Därför skapades Digely. En digital handelsplats där du kan shoppa presentkort hos över 25 handlare i Piteå redan idag.

 

Köp när du vill. Leverans när du vill.

Kortfattat fungerar tjänsten så att du väljer butik och presentkortets belopp som sedan levereras till mottagaren via sms, e-post eller brev. Något som kommer väl till pass vid högtider, födelsedagar eller spontana överraskningar.

 

En fin detalj är att du kan köpa presentkorten närhelst på dygnet och välja datum för leverans. Det är inte längre något problem om du bor i exempelvis Stockholm och vill ge bort en födelsedagspresent till en Pitebo som når födelsedagsbarnet på rätt dag.

 

Lokal webbyrå bakom initiativet.

Fredrik Andersson från Wiseweb är initiativtagare till Digely. Foto: Maria Fäldt

Fredrik Andersson från Wiseweb är initiativtagare till Digely. Foto: Maria Fäldt

 

Webbyrån Wisewebs grundare Fredrik Andersson står bakom projektet. Andersson har länge klurat kring hur de lokala handlarna kan dra fördel av nätets möjligheter utan att alla ska behöva egna webbshoppar. Lösningen blev Digely.

 

Tjänsten smyglanserade efter årsskiftet och på kort tid har över 25 framåtsträvande handlare gått med i samarbetet. Fler lär ansluta.

 

Digely gör skillnad om du vill göra skillnad.

Så på frågan om Digely kan lyfta stadens handel hoppas vi innerligt att svaret blir ja. Det är inte det enda initiativet som behövs, men det är en viktig pusselbit.

 

Fler handlare behöver såklart ansluta sig och vi konsumenter måste testa på tjänsten för att det ska bli verklighet. Förutsättningarna finns där, det blir helt enkelt upp till oss själva att skapa lyftet för Piteås handel – tillsammans.

 

Det borde vi fixa!

 

/Micke S

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!