Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

EIGHTEEN SECONDS BEFORE SUNRISE

En präktig filmvisning med liveorkester? Ett storband med stämningsfulla landskapsvideos från Island? Eller var jag hemma hos initiativtagarna Anna Vilds och Stefan Stistrups vardagsrum, dekorerat med extra allt?

 

Fotograf: Marcel Köppe

© Foto: Marcel Köppe by www.servingmind.se

Tolv skickliga musiker skapade magi. Foto: Marcel Köppe

 

Eighteen Seconds Before Sunrise är ett stycke magi som gav mersmak. Det vi fick uppleva var kort och gott en hyllningskonsert till isländska bandet Sigur Ros framfört av tolv studenter vid Musikhögskolan med Anna Vild och Stefan Stistrup i spetsen.

 

En riksgränsk dröm gav upphov till guldregn

Allt började med en nattlig dröm för två månader sedan när Anna och Stefan lirade afterski i Riksgränsen. Inspirerade av den storslagna naturen och deras gemensamma intresset för isländska bandet Sigur Ros vaknade Anna med ett embryo till idé en morgon. Anna luftade tankarna med Stefan som efter en stunds funderande fick de rätta vibbarna och Eighteen Seconds Before Sunrise började ta form.

 

 

Inspirationen från Riksgränsen smittade av sig på fler musikaliska talanger och igår var det äntligen dags. Responsen från den förvånansvärt stora måndagspubliken talade sitt tydliga språk. De avslutande stående ovationerna från den förvånansvärda stora publiken kändes på tok i underkant. Var är guldregnet när man behöver det?

 

Var är guldregnet när man behöver det?

 

Stefan Stistrup.

Stefan Stistrup. Foto: Marcel Köppe.

Ett bekant namn och en ny bekantskap

Stefan Stistrup har jag tidigare haft förmånen att lyssna in mig på. Då beskrev jag honom som ett norrsken eftersom han visar sig inte alltför ofta, men när han väl uppenbarar sig, ja då är det vackert. Idag fick jag se Stistrup live för första gången och mycket riktigt sken han i kapp med norrskenen som utspelade sig på den enorma filmduken. Högsta betyg för Stefans insats.

 

Det enda jag visste om Anna Vild före föreställningen är att hon är ruskigt driven av vår e-postkonversationen att döma. Anna skrev att något skulle hända som alla borde ta del av. Först nu i efterhand inser jag hur rätt Anna hade, och närvaron i Annas framträdande var total. Fängslande bra prestation. Vi får anledning att återkomma till denna Anna Vild vid ett senare tillfälle.

 

Please come again

Eighteen Seconds Before Sunrise bör alla ta del av, för det allmänna välbefinnandet. Redan nu ryktas det om att vi kanske får se föreställningen vid en stor fors nära oss redan till sommaren. Jag hoppas att så blir fallet. Jag nästan kräver att få uppleva allt igen. Lova det Stefan och Anna!

 

/Micke S
mikael@p-town.se

 

© Foto: Marcel Köppe, www.servingmind.se

Foto: Marcel Köppe

Foto: Marcel Köppe

 

Anna Vild. Foto: Marcel Köppe

Anna Vild. Foto: Marcel Köppe

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!