Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

ENTITET, MODE OCH MUSIK PÅ VÄGGARNA

En vecka framöver färgläggs en vanligtvis vit vägg i Acusticums lokaler med konstverk från sju olika konstnärer. Det är tredje årets bild/estet-elever från Strömbacka som ställer ut slutproduktionerna av gymnasiearbeten, och resultatet är grymt.

"Jag har läst mycket om hur designers tänker när de skapar mode, och hur konstnärer inspireras av det", säger Sandra Nyström.

”Jag har läst mycket om hur designers tänker när de skapar mode, och hur konstnärer inspireras av det”, säger Sandra Nyström.

 

Den mardrömslika, vissa gånger ångestfyllda bördan som alla tredjeårselever måste bära – gymnasiearbetet – är över och det firar ES3A med en utställning i foajén utanför Black Box på Acusticum. Sandra Nyström, 19, är en av dem som ställer ut.
– Vi har arbetat med varsitt eget gymnasiearbete, och fick i uppgift att sen redovisa det tillsammans. Alla har haft en egen idé och tagit fram konstverk utifrån rapporterna vi skrivit, förklarar hon.

Själv har hon valt att forska i hur mode och konst gått hand i hand genom historien. Resultatet blev en maffig tavla målad i akryl på canvasduk.

 

– Det känns spännande att ställa ut, men samtidigt läskigt. Man har målat ensam i målarstudion rätt länge och nu kan helt plötsligt vem som helst se det man gjort. Men det är roligt att få feedback på sin konst.

 

 

I sitt gymnasiearbete har Sofia utgått från självporträtt. Varje tavla har hon arbetat ungefär en vecka med.

I sitt gymnasiearbete har Sofia utgått från självporträtt. Varje tavla har hon arbetat ungefär en vecka med.

 Min tanke är väl att ifrågasätta vad som gör dig till dig. Är det bara ditt utseende, eller är det någonting mer?

En till konstnär vars tavlor finns upphängda är Sofia Lundström, vars projekt har varit att måla tre olika självporträtt.

 

– Min tanke är väl att ifrågasätta vad som gör dig till dig. Är det bara ditt utseende, eller är det någonting mer? Jag ville inte måla helt traditionella självporträtt så förutom ett vanligt har jag målat ett av mitt skelett och ett av själen.

Irma Holmberg har skildrat musikgenrer i form av akryltavlor.

Irma Holmberg har skildrat musikgenrer i form av akryltavlor.

 

Irma Holmberg har i sin tur målat fyra abstrakta bilder som föreställer olika musikgenrer.

 

– Musik och konst har varit mina största intressen sen jag var liten, det kändes självklart att mitt sista konstprojekt i skolan skulle innehålla båda de grenarna, säger hon. Tavlorna har hon hållit på med till och från sedan i november, och de förställer blues, metal, pop och klassisk musik. Medan hon målat har hon alltså lyssnat på musikstilen i fråga och försökt fånga dess färg, form och känsla.

 

Sofia Lundströms självporträtt har namnen "Skin", "Bone" och "Entity".

Sofia Lundströms självporträtt har namnen ”Skin”, ”Bone” och ”Entity”.

 

Med i utställningen är, förutom Sofia, Sandra och Irma, också Elize Iseby, Petra Eriksson, Zaga Nilsson och Johanna Berglund. De har målat i akryl och akvarell samt fotograferat och skulpterat. Utställningen hänger i foajén utanför Black Box i Acusticum den 12/4-19/4, be there.

 

Petra Eriksson är ensam om att jobba med fotografi.

Petra Eriksson är ensam om att jobba med fotografi.

/Linnea Lundström

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!