Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

GATSBYSHOW DROG FULLT HUS

Statt gör sitt till för att skapa minnesvärda sommarkvällar. Varje torsdag under juli månad bjuder de på middagsshower, först ut var Vajas Gatsbyshow som igår tog oss tillbaka till 20-talets glädjerus.

Claes Danells framträdanden är humoristiska och folkliga.

Claes Danells framträdanden är humoristiska och folkliga.

 

20-talets USA präglades av nyfunnen livsglädje efter första världskrigets slut. Decenniet bestod av alkoholförbud, dans, svartklubbar och kittlande sensualitet. Element som ligger till grund för showgruppen Vajas senaste föreställning – Gatsby. Namnet hämtas från filmen med Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

 

Under den två timmar långa showen bjuds vi på olika set som blandar klassiksa 20-tals shownummer med illusionisten Claes Danells humoristiska popup-framträdanden.

 

Två scener har byggts upp för att alla middagsgäster ska känna närhet. Det, tillsammans med små utflykter bland publiken, visar sig vara ett lyckade drag. Innan kvällen är slut har alla i publiken ryckts med. Statts uteveranda förvandlades till en dansant svartklubb från 20-talet för en kväll.

 

Statts uteveranda förvandlades till en dansant svartklubb från 20-talet för en kväll.

Musikalartisten Hanna Isaksson är ett guldkorn både som producent och artist.

Musikalartisten Hanna Isaksson är ett guldkorn både som producent och artist.

 

Kvällens stjärna är musikalartisten Hanna Isaksson som vi längtat efter att få se på piteansk mark. Hannas pondus och mäktiga röst tillsammans med ett förföriskt scenspråk passar Gatsbyshowen som handen i handsken.

 

Hon har även producerat stora delar av showen, vilket såklart imponerar lite extra. Hanna Isaksson är en utflyttad stjärna vi gärna vill se mer av.

Emmy Westbom på sång och Kajsa Eriksson på dans.

Lekfullt på scen med Emmy Westbom på sång och Kajsa Eriksson på dans.

Hanna Isaksson är en utflyttad stjärna vi gärna vill se mer av

 

Allt som allt är det en lyckad kväll. Alla middagsborden är bokade och publiken är med från första ton. Det märks att det är en publik som uppskattar ett exotiskt showtema till middagen, samtidigt som flera väl avvägda pauser gör att middagsgästerna kan samtala och mingla när andan faller på.

 

En 20-talskväll med många guldkorn

Hela Vaja-ensamblen levererar på topp efter att premiärpirret lagt sig. Här är några guldkorn i bildformat.

Lena Sahlen till vänster är utbildad vid LTUs danslärarutbildning i Piteå och gjorde sitt första Vajaframträdande med bravur. Kajsa Eriksson till höger är ett proffs rakt igenom.

Lena Sahlen till vänster är utbildad vid LTUs danslärarutbildning i Piteå och fixade sitt första Vaja-framträdande med bravur. Kajsa Eriksson till höger är ett proffs rakt igenom som framkallade stående ovationer på egen hand med en medryckande solodans.

Emmy Westbom är tillbaka på sång efter en tids mammaledighet. Emmys har både en varm röst och personlighet som går hem hos publiken.

Emmy Westbom är tillbaka på sång efter en tids mammaledighet. Emmy har en varm röst och en lika varm personlighet som går hem hos publiken.

Lina Stridsman står för energi och glädje. En klippa på dans.

Lina Stridsman står för energi och äkta dansglädje. Det är svårt att sitta still när Lina gasar på.

Bianca Gaudet gjorde nog sitt starkaste framträdande hittills lite feber till trots och tar välförtjänt emot publkens jubel.

Bianca Gaudet har utvecklats till en klippa och gjorde nog sitt starkaste framträdande hittills, lite feber till trots. Här tar hon välförtjänt emot publikens applåder.

Hanna Isaksson och Claes Danell spexar inför en förtjust publik.

Hanna Isaksson och Claes Danell spexar inför en förtjust publik.

Kajsa Eriksson är inte bara en fantastisk dansare. Här läser hon Linnéa Hedkvists tankar. Både vi och Linnea undrar nog än idag hur i hela friden det gick till?

Kajsa Eriksson är mer än en fantastisk dansare. Här läser hon Linnéa Hedkvists tankar. Både vi och Linnea undrar nog än idag hur i hela friden det gick till?

 

Tre torsdagsshower återstår i juli

Nästa torsdag står Great Gig och Storstryk på scen. Veckan efter det är det Krutov och Co:s tur innan Vaja avslutar med en Abbashow sista torsdagen i juli.

 

Vi måste också uppmärksamma Pite Havsbads och Stadshotellet mod. Det är långt ifrån alla som vågar ge en lokal, och relativt oprövad, showgrupp chansen. Fortsätter Vajas utveckling i rådande takt har Piteå snart en egen showgrupp med potential att turnera land och rike runt.

 

 

Med det önskar vi alla nyblivna semesterfirare en trevlig semester och hoppas att vi ses i vimlet på något av Piteås uteställen inom kort.

 

/Micke S

 

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!