Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

GRAND FINALE: THE VEGAN CHALLENGE

Igår kväll sprang deltagarna för utmaningen över mållinjen och härmed förklarar jag Ptowns Vegan-Challange avklarad! Så låt oss skippa småsnacket och se hur det gått för dem. I sina händer (okej på messenger) fick dem tre frågor att svara på om hur veckan varit!

 

Fråga numero uno: Hur mycket veganskt har du ätit i veckan (ärligt)?

Oscar.

Vegan Challenger 1: Oscar.

 

Oscar: Jag lyckades hålla mig i två dagar innan jag av misstag råkade ta en macka med smör och ost och skinka på. Efter det så klarade jag mig bara inte längre. Det blev ett till veganskt mål efter detmen har dock lyckats klara mig utan mjölk en hel (betoning på hel) vecka vilket var det jag trodde skulle bli svårast.

 

Ida: Har inte levt helveganskt hela veckan. Såg Paradise hotel med brudarna på kanelbullens dag och medan dem syndade på tv så syndade jag i mig en bulle, kunde inte motstå. Annars så inser jag att jag redan äter mycket veganskt så om jag bara ärligt bestämde mig att bli det fullt skulle jag nog göra det utan problem. Min sambo hade dock varit mindre taggad över det beslutet.

 

Elise: Ärligt talat har jag inte ätit mycket veganskt i veckan (Maria förlåt jag vet att du såg via Jennis snapchat) men däremot nästan helt vegetariskt! Wiho!

Så här ska det se ut.

Oumph, sallad, cremefraiche – fräscht enkelt och gott, man hade inte tackat nej, right?

Fråga numero dos: Vad för veganska maträtter eller produkter kommer du ta med dig efter denna vecka?

 

Vegan challenger 2: Ida

Vegan challenger 2: Ida.

Oscar: Det var inte så stor skillnad på vegansk pasta och vanlig. Samma med yoghurten, kände knappt någon skillnad. Dessa produkter skulle jag lätt kunna byta ut om priset bara hade varit rimligare. Annars är jag tyvärr för kär i kött för mitt eget bästa.

 

Ida: Först och främst insåg jag att jag redan köper hem till exempel vegansk grädde, yoghurt och havremjölk. Är nog egentligen en vegan som bor härinne i mig men som livet ser ut nu tänker jag inte gå in i det helhjärtat utan äta kött om jag blir bjuden på det. Kommer däremot börja göra om recept hemma till veganska som till exempel våfflor eller soppor.

 

Elise: Sista dagen som vegan så lagade jag oumph med en fräsch sallad och vegansk crème fraîche (ni som känner vet att jag inte klarar mig utan det) och det var ju supergott. Har denna vecka insett hur mycket gott och friskt som kommer direkt från vår natur och från och med nu ska jag variera min kost, hallå mer veganskt i mitt liv!

Inte helt fel.

da levererar söndagsbrunchen! Kan det bli mer tumblrvänligt än randigt sugrör i glasflaska och fäska bär på våffla? Inte illa.

 

Fråga numero tres: Vad ser du för fördelar med en vegansk kost?

 

Oscar: Framförallt att vegansk kost inte massproduceras på bekostnad av djur som ständigt far illa tack vare oss människor. Sen är det ett hälsosammare alternativ tror jag än den kost man stoppar i sig annars dagligen. Det är egentligen inte alls svårt att laga då det finns massor med enkla och faktiskt goda recept på internet.

 

Elise: Det positiva är att vi spar på miljö och inte låter våra djur lida i onödan. Heja er veganer! Och tack fantastiska Maria för att du lyfter detta ämne.

 

Ida: Den etiska aspekten, alltså djur och miljö känns ganska solklar för alla egentligen. Tror bara att vi alla är onödigt tjurskalliga i hur saker alltid varit sen vi växte upp. Däremot så skulle det inte göra någon skillnad om bara jag blev vegan. Det borde finnas någon form av internationell lag att man inte får behandla djur hur som helst eller bespruta plantage med farliga ämnen. Annars är hälsoaspekterna oändliga för hud, hår och hälsa. Om du vill leva länge, go vegan!

 

Vegan Challenger 3: Elise.

Vegan Challenger 3: Elise.

Final thoughts

Stort tack till Oscar, Elise och Ida för i veckan och era kloka ord! Och tack alla Piteåveganer för pepp och bilder jag fått. Själv var jag osäker hur veckan skulle sluta upp och även om ingen höll sig helveganskt kan jag inte känna annat än att det blev lyckat. Det slog mig att om man bestämmer sig att bli vegan måste det vara något som man kommer fram till själv, precis som andra vardagssaker man ska vänja sig vid, som att snusa eller lägga bort telefonen en timma innan man ska sova.

 

Nu är veckan över och ska allt ta med den där salamimackan. Skämt åsido hörrni, är mer sugen på tofuglassen i frysen.

 

Over and out!

 

/Maria Nystedt

Processed with VSCO with g3 preset

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!