Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

GREAT GIG TAR FARVÄL

Årets Great Gig blir det sista. Idag meddelar bandet att de i och med 10-årsjublieumet bestämt sig för att avsluta – med flaggan i topp.

 

”The farewell concerts” kallas årets evenemang som blir ett tvådagarsfirande, och ett farväl.

 

– Det här blir ju den tionde gången, då kändes det ganska naturligt. Vi vill sluta på topp, säger Cia Wiklund och Peter Eliasson fyller i:

 

– Och då tänkte vi, varför inte avsluta med att sammanfatta alla år?

 Vi kommer vara totalt 21 musiker på scen. Plus några överraskningsmoment som vi inte vill avslöja än

Första kvällen tolkas Pink Floyd, David Bowie, Queen, Tina Turner och Bruce Springsteen. Andra kvällen är det U2, Hard Rock Buffé I och II samt Coldplay. En trip down memory lane från tidigare år helt enkelt, och formen kommer väl kännas igen. Det blir middag innan båda kvällarna som tidigare, och det kommer gå att köpa olika paketbiljetter, gänget gissar att många kommer vilja gå på båda spelningarna.

 

– Vi kommer vara totalt 21 musiker på scen. Plus några överraskningsmoment som vi inte vill avslöja än, säger Folke Wiklund.

 

I stort sett alla gästmusiker från tidigare år kommer närvara antingen första eller andra kvällen, och de vill gänget bakom Great Gig passa på att tacka.

 

– Det är fantastiskt kul att de vill vara med. Många har klivit utanför sin comfort zone och alla har presterat över förväntan, säger Eliasson.

Vi vill avsluta när vi fortfarande har roligt och är på topp.

Beslutet att avsluta var svårfattat, men alla var överens och enligt Christina Petterson har konceptet alltid byggt på lust. Någonting som de däremot inte alls förlorat än.

greatgig

– Vi vill avsluta när vi fortfarande har roligt och är på topp, säger Folke Wiklund.

 

– Nyckeln till vår framgång har varit att alltid hålla fast vid konceptet, inte släta ut det så det blir slentrian. Och vårt detaljfokus, petnoga med alla småsaker, säger Cia Wiklund. En viktig grej är också att det här är vår hobby – vissa bowlar eller spelar golf, vi gör Great Gig.

 

Kommer det inte kännas tomt nästa november?

 

– ”Vad har vi gjort?!” kommer man ju tänka, skrattar Mats Lundberg.

 

– Ja det är klart att man kommer känna abstinens, säger Peter Eliasson.

 

Tvådagars-festivalen den 24 och 25 november blir alltså den sista i konceptet Great Gig, men bandet kommer finnas kvar och fortsätta spela. Mest troligt får vi se dem på någon annan tillställning i framtiden, men tills dess är det The Farewell Concerts vi har att se fram emot.

 

Med på årets konserter är Micke Holm, Britta Bergström, Jenny Sandgren, Mirjana Petrova, Lasse Hjelm, Rickard Hinerthaner, David Myhr, Francis Goossens, Peter Jonsson, Kent Ploog, Therés Enström, Patrik Lindgren, Leyli Afsahi, Gustav Afsahi, Samuel Muntlin, Mattias Edfast, Andreas Fors och Davod Basiri.

 

/ Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!