Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

GREAT GIG – THE STORY

2007 föddes en idé. En idé om att skapa den bästa festen någonsin. Resultatet blev Great Gig. Här är allt du behöver veta om Piteås största inomhusevenemang.

 

Det var alltså 2007 de tre vännerna Peter Eliasson, Folke Wiklund och Mats Lundberg ville skapa någonting. Någonting som inte fanns i Piteå. Då alla tre hade musikerbakgrund var det inte svårt att veta åt vilket håll de ville gå. Projektet blev Great Gig.

Så här såg det ut ifjol. I år tolkar de Coldplay.

Så här såg det ut ifjol. I år tolkar de Coldplay.

Vad är Great Gig?

Great Gig är delvis bandstommen Peter, Folke och Mats, men också produktionsbolaget Great Gig som Cia Wiklund, Christina Pettersson och Mari Ramnek har byggt upp. I år sköter Cia och Christina allting utom det musikaliska; biljettförsäljning, kontakt med annonsörer och annat viktigt för att allt ska fungera.

 

Peter berättar historien bakom.

– Det började egentligen i Luleå, vi var samma band som nu. Vi invigde Kulturens Hus där med att spela låtar av Pink Floyd. Det blev succé, det var fullsatt och vi tänkte, varför inte göra samma sak i Piteå? Så vi gjorde det och resultatet blev över förväntan.

vi tänkte, varför inte göra samma sak i Piteå?

Konceptet bygger på att varje år spela målinriktad musik med ett specifikt tema. Under de år som gått har de bland annat spelat låtar av Queen, Tina Turner och Bruce Springsteen.
I år är det Coldplays toner som ska tolkas nu på lördag i Nolias sporthall.

Folke Berglund visar vart skåpet ska stå under fjolårets show.

Folke Wiklund visar vart skåpet ska stå under fjolårets show.

 

Vad händer under kvällen?

Peter berättar vidare att kvällen kommer att börja med en middag följt av bar och mingel. Efter det drar själva konserten igång.
Kvällen slutar dock inte där, utan efter livemusiken blir det disco med DJ.

– Vi satsar ofantliga mängder på ljud och ljus. En vanlig sporthall förvandlas till en färdig festlokal. Våran vision är helt enkelt att skapa en så bra fest som möjligt – en fest vi själva skulle vilja gå på.

En vanlig sporthall förvandlas till en färdig festlokal

On top of that så har evenemanget varit slutsålt sen 2009.

Det finns bara en Peter Eliasson.

Det finns bara en Peter Eliasson. Bild från Great Gig 2014.

 

Låter det bra? Såklart det gör. Vi kan meddela att det finns några få biljetter kvar att köpa och för de som inte fyllt 18 ännu, eller av andra skäl inte kan komma på kvällen, kan man se genrepet helt gratis på lördag kl 11.

 

Till sist, Peter, vad skulle du säga för att få någon att komma på lördag?

– Kom och upplev en ljud- och ljusupplevelse utöver det vanliga. En riktig fest.

 

/Julia C
julia@p-town.se

 

Länk till Facebook-evenemanget

Länk till Great Gigs hemsida

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!