Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

GRILJO GÅR SOLO MED NY EP

På lördag släpper Griljo sitt första soloprojekt, EP:n Tända Ljus & Rnb. Den 6 maj är det releasefest i Piteå och Filip Granberg själv utlovar sång och ett helt nytt sound.

 

När P-town ringer upp är det mitt i tvättiden i ett snöigt Stockholm. Numera kallar Filip ”Griljo” Granberg storstaden för hemma. Det är där han, när han inte jobbar, fokuserar på musiken och skapar så mycket som möjligt. Skejtar när han kan. Nu ser han däremot fram emot att komma upp till Piteå nästa vecka. Det andra ”hemma”. Lördag den 6 maj är det releasefest i Piteå för den nya EP:n – den första han gör solo. Han och brorsan Kalle Gracias har, som välkänt är, tidigare gjort musik tillsammans och släppte 2015 EP:n Griljovsgracias. Nu tar de en paus från duon.

 

– Kalle har haft sitt sound från när han började rappa och släppte sina egna Kalle Gracias-grejer, och vill väl gå tillbaka åt det hållet. Vi har haft lite olika smaker och samtidigt är det dags för mig att presenteras som en soloartist och hitta min grej. Han är också i processen till att göra ett soloprojekt så det kändes perfekt att göra så här nu, det är verkligen ingen beef mellan oss eller så, om vi känner för att göra duogrejen igen så gör vi det, säger Filip.

 Jag sjunger på alla fyra spåren. Rappen finns kvar men det är mestadels sång.

Foto (samt omslagsbild) : Erik Pousette

 

Beslutet togs för ett halvår sedan och sedan dess har han lagt all krut på att skapa och hitta sitt eget sound. Det har mynnat ut i Tända Ljus & Rnb, fyra låtar som producerats av Jakk Who.

 

– Det kommer bli riktigt kul att släppa, framför allt när det är ett projekt vi inte gått ut med så mycket innan. Det känns väldigt spännande, vi är så grymt nöjda över det vi gjort. Det ska bli jättespännande att få ut det till folket och se reaktionerna. Det är ett nytt sound om man jämför med det jag gjort innan. Jag sjunger på alla fyra spåren, rappen finns kvar men det är mestadels sång.

 Ganska mycket autotunead sång och mycket kärlekshistorier.

 

Hur skulle du beskriva Tända Ljus & RnB?

 

– Ganska mycket autotunead sång och mycket kärlekshistorier. Mycket emotions. Själva temat är gamla förhållanden, gammal kärlek. Jag vet inte varför jag har så lätt att skriva om just love, det har väl bara blivit så och det är ju ganska vanligt inom genren R’n’B som jag jobbar med nu. När jag skriver sätter jag mig inte ner och grottar ner mig i temat kärlek, det är mer ”okej, vad har hänt i mitt liv och vad kan jag skriva om som skulle vara intressant för lyssnaren”. Sen vill jag ändå låta lyssnaren fundera över vem och vad det handlar om. Det är inga Kendrick Lamar-texter men man ska ändå kunna gräva ner sig i det om man vill.

jakkwho_omslag

Jakk Who är producent på Griljonärens kommande EP Tända Ljus & Rnb.

 

 

Att spela i Piteå är enligt Filip själv alltid speciellt. Den 6 maj får han spela upp det han jobbat med det senaste halvåret för polarna här hemma, och han förväntar sig ett fullsatt Kalles med mysig stämning och härlig vibe. Att det blir första gången han uppträder själv har inte riktigt kommit till honom än.

 

– Vi är så pass nöjda, för mig och Jakke är det här det bästa vi gjort hittills. Det känns jävligt bra att kunna säga det till sig själv, det här har vi fan gjort bra. Men just det här att jag ska uppträda själv och gör allt själv… jag tror det är en väldigt bra lärdom, jag känner mig inte nervös eller så över det. Det ska bli en rolig utmaning.

 

P-town har lyssnat igenom EP:n och det låter fett. Svårt att avgöra om man vill dansa tryckare eller hoppa upp och ner. Kanske både och samtidigt helst. Oavsett är det cleant, helt rätt i tiden, emotions och love. Griljo, vi ses på Kalles.
/ Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!