Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

HAN HAR PITEÅS MEST EPISKA EPA

Efter totalt 1650 röster och ett enormt engagemang har Piteås mest episka Epa korats. Vinnaren, med drygt 600 röster, vann med en riktig jordskredsseger och han heter Elias Hellgren. ”Det känns förstås riktigt bra!”

 

Elias är 15 år och tog AM-körkortet i januari, men arbetet med Mercedesen började långt tidigare. Han köpte den för drygt 2 år sedan, och timmarna i garaget har varit många. Ej heller kostnaderna. Till en början registrerades A-traktorn med okapad kaross och bakruta, men den byggdes sedan om med ett flak på 40×20 centimeter. Många timmar har lagts på rostlagning och sänkningssats, nya lyktor och ny front har också monterats dit. Vintertid är det Lappi dubbdäck som pryder 19 tums-fälgarna, sommartid är det svarta Pirelli P-zero.

episkaepan_elias_webb-9

Elias Hellgren är 15 år och kommer från Lillpite.

 

– Det är en Mercedes C 220 CDI Sportcoupe 2001 som vi byggt om tillsammans på kvällar och helger. Det går inte ens att räkna hur många timmar vi lagt ner.

 

Varför tror du att det var just din Epa som vann?

episkaepan_elias_webb-7

Kulören på Epan är en Sophisto grey metallic med matt klarlack.

 

 

– Oj, jag vet inte, men det är den enda i Sverige som byggts på det här sättet och blivit godkänd med bara en växellåda och elektronisk hastighetsspärr.

 

Elias tror att bilintresset kommer från hans pappa, och han har varit runt bilar ända sedan han var liten.

 

– Pappa körde lastbil när jag var liten och jag fick följa med, så jag tror det är mycket därför.

 

Vi fick åka med i Epan när vi åkte på en prisupphämtarturné på Coop, samt bilhallen där Anders bjöd på en tankning.

 

collage

Telemäklarna och Garage 86 sponsrade också med Bluetooth-högtalare och magnetisk mobilhållare till vindrutan respektive ett högtalarkit till bilen värde 1250 kronor. TACK!

Telemäklarna och Garage 86 sponsrade också med Bluetooth-högtalare och magnetisk mobilhållare till vindrutan respektive ett högtalarkit till bilen värde 1250 kronor. TACK!

 

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!