Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

HÄR ÄR ÅRETS PDOL

Festivalen som skapar leenden. Här är allt ni vill veta om 2017 års upplaga av PDOL, 26-30 juli.

 

1. Invigningen kommer Beats Dansstudio stå för med en dansföreställning på Framtidsscenen.

 

2.  Den stora festivalscenen heter Framtidsscenen och kommer vara belägen på Rådhustorget, till skillnad från Byxtorget tidigare år. ”Vi har haft svårt att kunna mäta hur många som är vid scenen under festivalen, därför tycker vi att Rådhustorget blir en mer naturlig plats för den stora scenen”.

 

3. Highlights på stora scenen är Cleo (torsdag klockan 22.00), Sean Banan (fredag klockan 14.00), Roxy Storband (torsdag klockan 19.00) och Tarmgas (fredag klockan 22.00). De sistnämnda har gått ut med att det kommer vara sista gången de spelar på en stor scen.

 

4. Den årliga allsången kommer som tidigare äga rum 20.00 på lördagen. Tidigare allsångsledare Anders Lundin har tackats av och Åsa Ivarsdotter blir den nya sångfågeln. Med sig kommer hon ha flera gästartister, en av dem är Jesper Petersson, känd från Idol. Fler kommer annonseras.

 

5. På Rådhustorget kommer det finnas café, Bryggerikällaren kommer också finnas där samt Bastard Burgers som kommer ta dit sin foodtruck.

 

6. Chilla med PDOL som tidigare var på gräsytan på Byxtorget, kommer nu flyttas till den stora parken intill Kaleido. Ett drog- och alkoholfritt område som arrangeras av föreningen Connextions. På området hittar man både vattenbar, PT Ung och e-sportsturneringen PT Playtime. ”Vi fokuserar mycket på det alkoholfria, efterfrågan är jättestor och vi har nu blivit IQ-certifierade av Systembolaget som ett av Sveriges bäst jämförda nykterhetsarrangemang”.

hellströms_personalfest_webb_ptown-3

Sara Holm, Jenni Lindberg och Fredrik Nilsson är teamet bakom PDOL.

 

7. Marknaden kommer som vanligt finnas längs gågatan, men det blir också en till marknad nedanför Stadshotellet.

 

8. Kitteltältet ligger, som tidigare, bredvid P-huset Stadsberget. De har hittills släppt två artister, på onsdagen spelar Oskar Linnros och på fredagen Linda Pira.

 

9. Årets välgörenhetsmål, med syfte att stötta en lokal välgörande organisation, är Dance for change som jobbar med dans och integration och som jobbar tätt intill Beats Dansstudio.

 

10. PDOL har en säkerhetsansvarig som jobbar med festivalens säkerhetsfrågor. Tillsammans med säkerhetsansvarig går man inför festivalen igenom alla möjliga tänkbara scenarion för att kunna förebygga och förhindra dem. På hela festivalen jobbar 36 vakter. Under nätterna sker patrulleringar genom staden, samt Vuxna på stan (Piteå Kommun).

 

11. Under PDOL heter Byxtorget Aktivitetstorget. Där kommer det arrangeras bouletävlingar och en lokal marknad. Där finns också en mindre scen där PT Sessions, med mindre etablerade artister, kommer spela.

 

12. Tidigare har Piteå Havsbad hållit i Vallmans Salonger på Sundsgatan. På grund av vissa skäl kommer de inte fortsätta, istället kommer tältet kallas för Nostalgitältet och arrenderas av två bröder som utlovar fest, livemusik, karaoke och olika matalternativ för den lite äldre målgruppen.

 

13. Årets upplaga av grilltävlingen Järngrillen utökas med en extra halvtimme och konferencierer är inga mindre än de förra vinnarna Danell och Dunder.

 

Fler artister och akter kommer annonseras kontinuerligt på PDOL:s hemsida.

 

/Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!