Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

HÄR ÄR MIRJA LAKSOS NYA LIV

Vissa personer är omöjliga att placera i fack. En sådan person är definitivt Mirja Lakso precis bytt kontinent och anammat artistnamnet Mira Lux.

 

Pressbilder: Simon Olofsson.

 

De senaste åren har Mirja Lakso testat sig fram i olika skepnader. Som låtskrivare, producent, artist och mediepersonlighet. Utvecklingen har tagit fart i Acusticums musikstudio där Mirja lyfter fram producenten Mattias Edfast som agerat bollplank under åren.

Mira Lux. Pressbild: Simon Olofsson.

Mira Lux. Pressbild: Simon Olofsson.

 

Efter en sejour i USA där Mirja träffade allt från producenter till skivbolag mellanlandade Mirja i Piteå en period innan flyttlasset precis tagit henne till Sydkorea.

– Jag var rätt inställd på att åka tillbaka till New York men blev så inspirerad av den koreanska musiken så att jag bestämde mig över en natt för att byta kontinent, berättar Mirja och ser fram emot det nya äventyret.

 

Seoul är Mirjas nya hemadress där livet som student väntar. Här ska Mirja lära sig koreanska på deltid, bo i ett studentboende där inga killar släpps in och samtidigt hinna med att satsa på ny musik som är influerad av K-pop.

 

K-pop är en musikstil som Lakso beskriver som en blandning av jazz, hiphop och R&B med välproducerad och färgsprakande popmusik. Musikvideosarna innehåller allt som oftast överraskningsmoment och supersynkroniskerade gruppkoreografier. Tänk er Gangnam style i kubik.

 

MITT MELLAN UNDERGROUND OCH MAINSTREAM

Mirja Lakso rör sig alltid i ytterligheter. I Sydkorea kommer hon ömsom skita ner sig i Seoul undergroundscen och ömsom ge den välpolerade mainstreamscenen en chans. Kontraster har alltid väckt Laksos skaparglöd och så lär fallet bli även denna gång.

 

Mirja är yvig på ett positivt sätt. Hon beskriver sig själv som öppen, modig och med förmågan att bli starkt berörd av livets små och stora mirakel.

– När jag uttrycker mig, jobbar med mina idéer och gör min musik då känner jag mig alltid hemma, då känner jag mig fri.

 

Lakso nämner också att hon har så kul i sin fantasivärld att verkligheten ibland kan glömmas bort.

 

Men kanske är Mirjas förmåga att fantisera hennes största tillgång och det som för henne mot drömmen att skapa musik för hela världen. Vem vet, kanske blir det under det nya artistnamnet Mira Lux som för övrigt kan översättas till ”se ljuset”.

 

En som såg ljuset var Astrid Lindgren som även yppade de bevingade orden: ”Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi”.

 

Det talar ju till Mirjas fördel.

 

/Micke S

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!