Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

HEMMA HOS: EMMA BOGREN

För ungefär ett år sedan flyttade Emma Bogren och numera fästmannen Oscar Isaksson till drömhuset i Böle. Vi fick en rundtur och i en kökssoffa från 1800-talet fick vi veta mer om ”The Böle Mansion”.

 

Det är morgon i Böle. Hela byn badar i solnedgång och genom fönstren hemma hos 29-åriga Emma Bogren forsar ljuset in. Det finns inget som hindrar det heller, de har inga grannar på baksidan.

 

– Det var en av anledningarna att vi valde att köpa. Att det var en så fin gård, i ett kvarter med grannar men ändå lite avskilt. Men också att det var så färdigt och knappt krävde någon renovering, den öppna spisen och bjälkarna i taket. Det kändes nytt och fräscht.

_MG_2314

Köket är toppmodernt med walk-in-skafferi, via en öppen planlösning på övervåningen angränsar det till ett ljust, mindre vardagsrum. Det större finns på nedervåningen där mörka bjälkar är synliga i taket och där en industriliknande vägg utgör blickfånget. På samma våning finns också musikrummet. Detaljerna i inredningen andas retro.

_MG_2348

Oscar är rörmokare och har tillverkat ljusstaken av kopparrör.

 

 

– Innan bodde jag i en lägenhet från 50-talet med originalkök så man blev ju inspirerad till att behålla den stilen i inredningen och det har följt med även hit, det kändes viktigt att få en egen touch, så länge det inte blir för mycket, säger Emma.

 

_MG_2293

 

 

 

 

 

Mycket köps i second hand och via köp- och säljsidor. Vitrinskåpet i allrummet på övervåningen har Emma och Oscar köpt på Reprisen och slipat, målat och lagt in nytt glas i. En byrå på nedervåningen är klädd i tapeten ”Trapez” från Boråstapeter.

 

Det finns också en hel del arvegods i huset, eller ”The Böle mansion” som paret kallar det. Ett hörnskåp kommer exempelvis från Emmas mormor och morfar, symaskinen i kontoret är hennes farmors gamla.

 

– Soffan som vi sitter i nu har min farfars far, Frans August Bogren, gjort och den kommer från slutet av 1800-talet.

 

_MG_2306

 

Det senaste projektet har varit att göra i ordning för den nya familjemedlemmen som väntas anlända i vår. Barnrummet är i pastell, med en vagga som även Emma låg i som bebis. Det går snabbt att konstatera att hen nog kommer trivas väldigt bra.

 

– Men man blir ju aldrig helt klar med ett hus.

 

Hur vill du att man ska känna när man kommer hit?

– Själv vill jag ha det mysigt, öppet och inte allt för mycket grejer framme. Jag vill att man ska känna sig välkommen och lugn när man är här.

 

Emma, det gör vi. Tack för besöket, lycka till med den lille och vill ni låna ut er terrass en varm sommarkväll ställer vi upp som frivilliga.

 

Kolla in resten av bilderna i galleriet nedan!

 

Läs mer om Emma på hennes blogg, här.

 

/Linnea

_MG_2297

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!