Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

HON BLEV EN SNÖLEJONINNA

Har ni sett han som har ”potato blood in his veins” på Youtube? Vad han känner för potatisen känner Elvira Wiik Andersson ungefär för dansen. Vi träffade henne för att prata om dansen, livet och när hon fick uppträda med Sofia Jannok på scenen. Men mest dansen. Förstås.

Elvira Wiik Andersson i sitt rätta element, på scenen!

Elvira Wiik Andersson i sitt rätta element, på scenen!

 

Dansen har funnits i Elviras liv sen hon var jätteliten. Sedan dess har det varit någonting hon gjort för att pausa vardagen och kunna släppa ut tankar och känslor som annars burits inne. Idag går hon andra årets på Strömbackas danslinje.

 

– Att flytta till Piteå för att dansa är bland det bästa jag gjort. Jag har verkligen vuxit som människa sedan dess, jag kom hit utan att känna någon men har lärt känna så fantastiska människor, säger Elvira som tidigare bodde i Kalix. Numera är Piteå ”hemma”.

 

 Vem hade du varit utan dansen?

­– En helt annan människa, med mycket mindre självkänsla och självförtroende. Dansen har lärt mig att uttrycka mig när jag känner någonting, utan den hade jag liksom varit tyst.

 

Elvira om…

 

… framtiden.

– Jag vill fara ut i hela världen och dansa. Jag vill resa jättemycket. Alltså helst jorden runt. Jag vill upptäcka världen för att se hur allting är egentligen. Jag tror man kan hjälpa människor genom dansen. Det finns många som är så osäkra i sig själva, det kan man bota med att dansa.

 

… att dansa med Sofia Jannok.

– Det är nog mitt bästa dansminne. Min klass skulle dansa till låten Snölejoninna och då frågade min mentor om jag inte ville göra ett nummer på scen samtidigt. Det var jätteroligt, jag blev väldigt inspirerad av henne och hennes musik. Hela min del av numret är improviserat.

Sofia Jannok tillsammans med Elvira Wiik Andersson på dans (Basgittaren tillhör inte Elvira om än bilden kan luras)

Sofia Jannok tillsammans med Elvira Wiik Andersson på dans (basgittaren tillhör inte Elvira om än bilden kan luras).

 

… vad hon skulle göra om hon var Piteås president.

– Sprida jättemycket glädje och kärlek. Det finns ju redan här, men tänk om alla skulle tänka på det ännu mer!

 

Se Elviras nummer under Sofia Jannoks ”Snölejoninna” nedan.

 

/ Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!