Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

I CAN SEE YOUR HALO

I can see your halo. Så sjunger Beyoncé och så sjöng Matilda Rylander under gårdagens tribute till en av världens största popikoner genom tiderna. För första gången fick vi se Framnässtudenten göra ett ordentligt avtryck på Piteåpubliken, och vilket avtryck sedan.

Matilda Cecilia Rylander.

Matilda Cecilia Rylander.

 

Att ge sig på Beyoncé är både modigt och dumdristigt. Går det ens? Dalmasen Matilda Cecilia Rylander, 20 år, lät kärleken till Beyoncés storhet övervinna eventuella rädslor att inte göra idolen rättvisa.

 

Tillsammans med musik- och danselever från både Framnäs och Musikhögskolan, en mamma som sytt scenkläder, och ett nästintill fullsatt Black Box skapades en minnesvärd hyllningskonsert till en ikon med miljontal fans. En hyllning som aldrig ville ta slut.

En hel orkester är både sällsynt och underbart. Bakre rad från vänster: David Beskow, Robin Pettersson, David Sundström Främre raden: Erik Brandell, Gustaf Sjösvärd, Erik Gedda.

En hel orkester är både sällsynt och underbart. Bakre rad från vänster: David Beskow, Robin Pettersson, David Sundström. Främre raden: Erik Brandell, Gustaf Sjösvärd, Erik Gedda.

 

Hur mycket jobb som lagts ner innan vågar vi knappt gissa. Mycket kan gå fel, och nervositeten märkes under konsertens inledande trevande nummer. Det tog några låtar och småmissar innan hela ensemblen slappnade av och lät sig hänföras av makten som Beyoncés musik besitter.

 

Publiken vaknade till liv under Destiny Childs- medlyt, och därefter byggdes en mäktig energi upp i rummet. Under Survivor klev kören fram med Matilda längst fram på scen och då började det hända grejer på allvar. Det behövdes bara en gnista för att showen skulle explodera.

Fyra färgstarka vokalister. Från vänster: Alicia Carlestam, Jenny Lindgren,  Gina Eriksson och Matilda Rylander.

Fyra färgstarka vokalister. Från vänster: Alicia Carlestam, Jenny Lindgren, Gina Eriksson och Matilda Rylander.

 

Den explosionen kom till tonerna av Crazy in Love i kombination med den klockrena koreografin som framfördes inför den allt mer högljudda publiken. I den stunden gungade hela svarta lådan och det gunget höll i sig resten av showen.

 

Avslutande Halo blev en uppvisning av Matildas sångteknik, konstnärsskap och genuina tacksamhet till Beyoncé, ensemblen och publiken. I den stunden växte en diva fram på scen som förde mina tankar till den numera klassiska Divakonserten från 2012 då några andra, numera väldigt framgångsrika musiker, gjorde sitt första avtryck i Piteå.

 

Avslutande Halo blev en uppvisning av Matildas sångteknik, konstnärsskap och genuina tacksamhet till Beyoncé, ensemblen och publiken.

Stundvis utmanande show.

Vad vore en show utan välkoreograferad dans.

Ordet “halo” kommer från engelskan och beskriver det cirkelformade ljusfenomenet som uppstår på himlen när solstrålarna prickar atmosfären med exakt 22 graders vinkel vid sällsynta vädersituationer. Vi som bevittnade Beyoncés tribute igår fick se en annan typ av fenomen när Matilda Rylander lyste upp, och tog en välförtjänt plats på Piteås musikaliska himmel.

 

Igår fick vi se din halo Matilda. Tack!

Igår kunde vi se din "halo" Matilda Cecilia Rylander.

Matilda Cecilia Rylander halo går inte att förneka.

 

 

 

/Micke S
mikael@p-town.se

Ps. Tack vara samarbetet med ljud- och videostudenter kunde konserten livestreamas och du kan återuppleva den här.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!