Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

WESTERN FARM – ICE AND FIRE

Hur förpackar man kulning, pop, folkmusik, balett, pudelrock, hiphop, buskis med Euskefeurat och luftakrobatik i en julshow som den norrbottniska publiken tar till sitt hjärta? Svaret på frågan kan bevittnas i Boden där Western Farm 20-årsjubilerar med julshowen “Ice and fire”.

 

Vi tar det från början. Jubileumsshowen inleder stämningsfullt till tonerna av Jinglebells i ett julmedley som avslutas med en smakfull acapellaversion av Down to the river to pray.

 

Efter en kort matpåfyllningspaus fortsätter showen med nästa parti där hyperaktuella Jill Jonssons I want you for Christmas inleder medlyt som avslutas med Auld long syne där hela Western Farms personal agerar extrakör.

Dans på riktigt hög nivå.

Dans på riktigt hög nivå.

Ett otippat och synnerligen vackert ögonblick med Anna Moraeus på fiol.

Ett otippat och synnerligen vackert ögonblick med Anna Moraeus på fiol.

 

ICE AND FIRE

Vi hann botanisera bland efterrättsbuffén en stund innan showens huvudakt Ice and fire drog igång. Under kommande timme höjs stämningen successivt med oväntade och härliga versioner av Horgalåten, Gärdebylåten, och självklart vår favorit – Det är hit man kommer när man kommer hem. Vi kunde inte annat är bli rakare än rakast i ryggen. Inkuderar man Ronny i en julshow måste man bara hylla.

 

Eurovisionvinnaren Wild dances skruvar upp tempen och vi kyls inte av förrän sketchen med Gerd som fortfarande är ogift efter fyra gånger (!) tar vid. Magmusklerna får jobba till lättsam buskishumor.

Eurovision Wild dances höjer temperaturen.

Wild dances höjer temperaturen.

 

Ingen julshow utan Carola och publiken stämmer såklart in till Främling. Ett främmande men välkommet inslag blir nästföljande Bollywood-sketch. Daniel Ganesh gör en storslagen insats i klassikern O helga natt, där även publiken bjuds in att delta i refrängen. Ett riktigt gåshudsögonblick.

 

Innan vi hinner hämta andan inleder ett allsångs-battle mellan pudelrockarna, balladälskarna, svenska klassikerna och rapparna skickar oss mellan givna favoriter som Hold the Line, När vi gräver guld och Highway to hell.

 

Ett galen hyllning till Magnus Uggla följs av feta tolkningar av Stevie Wonder innan en discorutin bäddar för finalen med Knock on wood där artister, publik och personal skapar allsång Western Farm-style.

Magnus Ugglor.

Magnus Ugglor.

Slutord

Det är en speciell atmosfär på Western farm. Folk åker dit för att ha kul – och de har roligt.

 

Sjukt bra ljud och en påkostad scen där alla ser oavsett var man sitter, välutbildade artister som brinner för sceniskt framträdande tillsammans med skickliga producenter som blandar modiga låtval med traditionella julklassiker skapar ett helhetsintryck där vi inte hittar något att anmärka på förutom det ofrånkomliga “åh kan de inte spela just min favoritlåt”. Till och med julskinkan var god.

 

Stämningen är på topp från början till slut, och när P-town glider ut genom dörrarna efter showen fortsätter festen med live-band och dansgolv.

 

Till övriga showarrangörer i norr, åk till Boden för inspiration och en lektion i publikkontakt. Vi längtar redan efter nästa års julshow.

Finns bara ett ställe i norr  man kan uppleva luftakrobatik med Anna Vild.

Finns bara ett ställe i norr man kan uppleva luftakrobatik med Anna Vild.

/Jenni Lindberg

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!