Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

JULIA MÖTER: IN THIS GREY

Det började i ett garage för ungefär 16 år sen med bröderna Kim och Tommy. Efter en rad olika gitarrister och byte av sound är nu rockbandet ”In This Grey” aktuella med ny singel och nya bandmedlemmen Mimmi. Vem är hon egentligen? Och vad hände på den där spelningen i Italien?

IMG_5477

 

In This Grey är ett rockband med rötterna långt ner i Piteå. De har redan varit aktiva i många år, men satsar rejält nu, efter en tids tystnad med nytt material och spelningar i sommar.

 

Bandets medlemmar består av Tommy Eliasson, Mimmi Eliasson, David Warnström, Micke Hedenström, Kim Eliasson och Niklas Johansson. En mix av människor som tillsammans kompletterar varandra och skapar helt unik musik som de själva inte riktigt kan sätta in i någon säker genre.

 

En sak är säker, här finns engagemang och energi så det räcker. Som pricken över i:t trivs de riktigt bra med varandra och är himla sköna.

 

Möt Mimmi

 

När jag frågar bandet om hur Mimmi är får jag ett solklart svar.
– Förvirringens mästare ropar alla och skrattar.

 

Utflyttad från Arvidsjaur flyttade Mimmi Eliasson till Piteå, gifte sig med leadsångaren och sjunger nu själv i bandet.

– Hon ville lära sig sjunga och vi hade skrivit låtar tillsammans förut, säger Tommy. Hon är riktigt duktig på att skriva.

 

Förutom att sjunga håller Mimmi också på med målning och har målat omslaget på aktuella singeln. Hennes favoritplats i Piteå är Strömlida, men av en annan anledning än de flesta. Hon och Tommy var där på dejt och han bjöd på sushi. Något annorlunda kanske, men det lyckades ju. Det är kanske så man ska haffa idag, ta med kärleken upp på Strömlida med lite sushi?

IMG_8241(2)

In This Grey. Micke Hedenström, Kim Eliasson, Mimmi Eliasson, Tommy Eliasson och David Warnström. Trummisen Niklas Johansson är ej med på bild.

 

Fem frågor till In This Grey:

Vem är bandets mamma?
– Kim! Alla pekar på bandets basist, inklusive honom själv.
– Det är jag som tjatar och drar ut Micke och Davids sladdar om de inte slutar spela på gitarrerna under repen, skrattar han.

 

Vem kommer alltid sent?

Alla pekar på varandra. … Till slut kommer de ändå överens om att det är David.

 

Vem blir fullast?

– David!
Det läggs till att det kanske är därför han alltid kommer sent.

IMG_8234(2)

När det kom till att fota, var bandet redan fullt av idéer. Klättervägg, ja, varför inte?


Vad är det sista ni gör innan en konsert?

– Sänker sista ölen!, skrattar dem. Egentligen är det inte så sanningsenligt, utan de gör det som man brukar; peppar varandra och pratar.

 

Något roligt minne från en konsert?

– 2010 var vi och spelade på en klubb i Italien och klubbägaren stängde av mixern. Han stod längst bak och försökte visa att vi skulle sänka volymen, så vi gjorde det. Flera gånger. Men det räckte tydligen inte, så då drog vi upp igen. Sen stängdes mixern av. Vi hann nog två och en halv låt på hela spelningen, haha.

 

Ett riktigt härligt gäng med riktigt grym musik helt enkelt. Vill ni se mer roligt av dem finns de på Instagram som @inthisgrey.

En annan grej; Är det bara ett sammanträffande att jag föddes för 16 år sen, då bandet startade eller hände bara alla bra saker -98?

Vill ni lyssna på In This Grey finns deras musik på Spotify. De vann dessutom folkets röst i Svensktoppen nästa med nya singeln ”Enjoy Your Pain”.  Är ni sugna på att höra bandet live spelar de på PDOL i sommar och på Skogsröjet i Norrköping.

 

Ja, jag ser fram emot att se vart det här bandet tar sig, för det kan bli riktigt långt.

 

/Julia
julia@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!