Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

INTERNATIONELL HITVARNING MED RAINDEAR

Hur klär man Raindears musik med ord? Går det ens? Det enda jag törs slå fast med ord är att fredagens spelning var bra. Riktigt, riktigt bra.

 

Rebecka Bergcratsz.

Rebecca Bergcrantz.

 

Raindear, eller Rebecca Bergcrantz som hon egentligen heter, intog ett välbesökt Black Box i fredags.

 

Jag är den första att erkänna att jag inte kan beskriva Raindears musik i ord. Det är som att kliva in i en sagovärld skapad av instrument jag inte vet namnen på. Kärleksfulla budskap och visuella uttryck á la Army of Lovers. Allt toppat med Raindears charmiga skånska dialekt.

 

Grown Ups är låten med störst internationell hitvarning som jag har hört i Black Box

 

Av alla intryck Raindear lämnar den mångtaliga fredagspubliken med är det en låt som sticker ut. Grown Ups är låten med störst internationell hitvarning som jag har hört i Black Box sedan mitt första besök år 2012. Fler än jag nynnade på den när vi gav oss ut i den regniga aprilnatten efter spelningen och den melodislingan kan ta Raindear från N65 E21 rakt ut i vida världen.

 

Lyckad Piteåpremiär av QNDA

Vi måste såklart nämna kvällens förband QNDA som gjorde sin allra första spelning i Piteå. Bandet består av genomtrevlige Framnässtudenten Albin Eidhagen med Jimmie Nilsson på gitarr, Elin Tannerdal på bas och Guido Roos på trummor.

Albin Eidhagens första Piteåspelning med QNDA.

Albin Eidhagens första Piteåspelning med QNDA.


QNDA:s musik svävar skönt
i Black Box rymliga kubform och rent musikaliskt matchar QNDA och Raindear som handen i handsken. Albins gäng har även de ett ultrastarkt kort i avslutande låten “Home” som för övrigt gick hela vägen till finalen i fjolårets Svensktoppen nästa Norrbotten. Ett perfekt sista intryck som fick oss att längta till QNDAs nästa spelning.

qdna_raindear_blackbox_10april2015-16

Musiker med blomstrande framtid.

 

 

Allt som allt, en lyxigt härlig fredagskväll i staden med flest framstående band per capita. Fler bilder hittar du i galleriet.

 

/Micke S
mikael@p-town.se

 

Raindear på Facebook
Grown Ups på Youtube
QNDA på Facebook

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!