Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

JOB OF THE WEEK: PERSONLIG ASSISTENT

Du är empatisk. Ödmjuk. Du har servicekänsla, tycker om att arbeta med människor och hjälpa andra. Du vill njuta av sommaren och tycker om att ha utrymme att forma din egen arbetsdag. Du är personlig assistent.

 

Arbetsgivare: Piteå Kommun

Erbjuder: 36.32 timmars full arbetsvecka, friskvårdsersättning, sommarnöjen, variation.

Ansök: Via den här länken senast den 31 maj. För frågor: 0911-69 71 21.

 

Piteå Kommun söker fler personliga assistenter under sommaren. Som personlig assistent hjälper du en person med funktionsnedsättning att leva livet som hen vill leva, det kan handla om allt från att hjälpa till med vardagliga saker som att äta, sköta hygienen och städa till att ge brukaren nya intryck med olika aktiviteter och sociala kontakter. Att gå på bio och konserter eller åka på utflykt hör inte till ovanligheterna, men det beror förstås helt på brukarens möjligheter och behov.

 

Emilia Esperi är 22 år och har jobbat som personlig assistent i Piteå sedan 2015. För henne var det mötet med människor och möjligheten att hjälpa andra som lockade henne till yrket.

 

personligassistent_ptown_webb-4

Emilia Esperi har jobbat som personlig assistent i tre år och tycker om kontakten med andra människor.

 

– Det började som ett sommarjobb men jag var sommarvikarien som aldrig åkte hem när det blev höst. Det bästa med att vara personlig assistent är kontakten man får med både brukaren och personalen, och att möta så olika personligheter hela tiden, berättar hon.

 

Vilka kvalitéer bör en personlig assistent ha?

– Man borde vara en människokännare, och tycka om kontakten med andra. Ha tålamod, ett glatt humör, men ofta räcker det med att vara sig själv. Man ska vara ödmjuk och ha en servicekänsla, det handlar ju om att serva någon annan hela tiden. Det är bra att vara flexibel och ha möjlighet att ibland ställa upp på kort varsel.

 

Det är ens egen fantasi som sätter gränser.

personligassistent_ptown_webb

Du kommer hjälpa en person att uppfylla sitt liv och sina intressen.

 

 

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

 

– Det är väldigt olika. Man hjälper till i vardagen med vad brukaren behöver. Det kan vara att hjälpa dem upp ur sängen eller laga frukost, allt sådant som du och jag också gör men kan klara av på egen hand. Sen brukar vi hitta på olika saker, vi kan gå ut och äta, titta på en fotbollsmatch, gå och shoppa på stan, det är egentligen bara ens egen fantasi som sätter gränser.

 

Emilia, varför tycker du att man ska söka jobbet som personlig assistent?

 

– Det är kul! Man har möjlighet att hitta på saker på jobbet, och inte gå miste om sommaren bara för att man jobbar. Det är också en väldigt bra erfarenhet att jobba med människor på det här sättet.

personligassistent_ptown_webb-2

Man behöver inte gå miste om sommaren bara för att man jobbar.

 

Som sommarvikarie har du ett fast schema, med chans till förlängning efter sommarens slut.

 

Låter det som ett jobb för dig? Eller en vän?
Läs mer och sök jobbet här!

 

Ps. Detta är sponsrad artikel för Piteå Kommun. Har ditt företag eller organisation något viktigt att berätta för våra läsare, kontakta mikael@p-town.se.

 

/Linnea

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!