Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

JULIA MÖTER: LAMPS & FLOWERS

I fredags bjöd pitebandet Lamps & Flowers tillsammans med duon Oh Jonathan på en kväll som direkt från Hawaiis stränder. Efter konserten träffade jag gänget i Lamps & Flowers och fick reda på ett och annat. Var de får inspiration till sin musik och vem av dem som blir fullast på festen. Läs och begrunda.

I logen backstage på Acusticum träffar jag bandet. De har nyss lirat låtar från Hawaii och det gjorde de riktigt bra. Samspelet är tydligt och det syns att de trivs där de är – på scenen. Tillsammans med Oh Jonathan lyfts det ännu en dimension med deras fina stämmor och närvaro.

 

12022016-lamps and flowers-11

Lamps & Flowers + Oh Jonathan in action.

Lamps & Flowers består av Jens Thörnevall, Olle Lundberg, Theo Stocks, Martin Carlsson, Jimmie Nilsson och Andreas Sahlin. Tillsammans går de alla i samma klass på rockmusiker-linjen på Musikhögskolan.

 

Istället för att bara kalla sig för ”rocktvåorna” (som de tyckte var alldeles för lame) ville de istället ha ett riktigt namn och det blev Lamps & Flowers.

– Vi tog en utflykt tillsammans för att handla grejer till vårt rum på skolan. Det blev att vi köpte massa fula gamla lampor och blommor haha. Så då blev det Lamps & Flowers, berättar Theo.

 

En unik historia för ett unikt band. Men vad spelar de egentligen för musik? Jimmie kan svara på det.

– Det är så himla svårt att sätta in i en genre. Men det är väl lite pop/rock? Det kan bli väldigt olika beroende på om det är Jens som skrivit låten eller om det är jag, eller Theo. Så länge det är bra spelar vi det.

12022016-lamps and flowers-8

Jens Thörnevall.

 

Han lägger till att om någon till exempel skrivit en asbra punklåt hade de spelat det.

– Fast ingen kan skriva en bra punklåt, haha.

Så länge det är bra spelar vi det

När jag lyssnar på Lamps & Flowers egen musik får jag känslan av ett indieband på någon mysig scen där de säljer billig öl och där musiknördarna i stan hänger. Bandet förmedlar det alla tänker, men som ingen kan sätta ord på. Det är ett mjukt sound och det är just sådan där musik man kan sitta i bussen med och låtsas att man är i en musikvideo. Pedal steelen i låtarna tillför något helt unikt och ger dem ett eget sound.

 

– När ni skriver musik och spelar, var får ni inspiration ifrån?

12022016-lamps and flowers-29

Jimmie Nilsson med hatten.

Jimmie: Jag tycker mycket kommer just i stunden. Det är väldigt olika.
Jens: Jag tycker om att skriva om saker som ändå har hänt, så man har någonting att anknyta till. För mig kommer inspirationen mycket från vardagen.
Theo: Fast jag vill hellre romantisera fram något. En historia, det behöver inte ha hänt på riktigt.

 

Många olika influenser i samma band.

 

– Okej, om man ska lyssna på en enda låt av er, vilken tipsar ni om?

– Lately. Den är bra.

 

Efter lite seriöst snack måste vi som den seriösa nöjeswebb vi är utmana bandet litegrann i alla fall.

Jag ber dem att blunda. Jag frågar en fråga och de ska peka på den som det stämmer in bäst på. När alla valt får de titta.

 

12022016-lamps and flowers-33

Är det Theo som blir fullast på festen?

 

Vem…

har bästa partytricket? 

– Haha Andreas med ölen! De refererar till tidigare i intervjun då Andreas spillde ut merparten av sin öl på golvet. Snyggt.

blir fullast?
Det står mellan Jimmie och Theo. Inga större protester från någon av dem.

är coolast?
Alla pekar på sig själv. Såklart.

 

Jag är lite intresserad huruvida Lamps & Flowers har någon rolig historia från något gig. Först är de tveksamma på om det finns någonting, men till slut kommer de på det.

12022016-lamps and flowers-27

Många skratt framkallas under intervjun.

– Ja, det var ju den där gången i Luleå då vi spelade på Clarion. Jens, du glömde bort texten men fortsatte ändå. Du vände dig bara om innan o bara ”Lyssna på det här” haha.

– Hahaha juste! Hela bandet skrattar åt minnet.

 

Hur ser framtiden ut för grabbarna i Lamps & Flowers då?

– 2 april spelar vi på Ebeneser i Luleå! Så dit kan ni komma.

 

Utöver det ska ska gänget till Nashville och Hollywood tillsammans med Musikhögskolan där de bland annat ska spela in lite nytt material. Spännande. På hemmaplan tänker de bara fortsätta skriva och släppa fler låtar. Kul för oss alltså.

Som avslutning på intervjun tog vi bilder i bastun med bandet. (Omslagsbilden) Låter det galet? Ja, det var det också.

 

/Julia C

julia@p-town.se

 

PS. Lyssna på Lamps & Flowers på Spotify, Soundcloud och YouTube! D.S
Fler bilder från konserten? Click down below.

12022016-lamps and flowers-26

.

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!