Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

KALLT, LITE RÖRIGT MEN VÄLDIGT VACKERT

Filip Lundgrens musikaliska resa går ständigt från klarhet till klarhet. Med sin purfärska singel ”Är det du” vill han ta med sig lyssnaren ut på en himlastormande kärlekshistoria.

 

Foto: Amanda Jonsson

 

Historien bakom låten ”Är det du” uppkom ur en nyförälskelse och en promenad i januari månad längs med den ”smällkalla” Storgatan i Luleå.

 

Det hela tog sin början en väldigt kall och stjärnklar natt. Filip Lundgren promenerade hem till sin lägenhet på 17 kvadrat som han hyrde på den tiden då de två raderna ”Det är minus 20 på gatorna i stan, natten hänger ovanför och där nere går jag” helt plötsligt poppade upp i huvudet på honom.

 

Vad som hände därefter var att Filip kom hem, greppade gitarren och ”manglade på” med tre ackord några varv och resten är som man brukar säga, historia.

 

Låten är en kärlekslåt, rätt upp och ner. Jag tror att den talar för sig själv när man lyssnar på den.

 

På frågan om han vill utveckla sin historia ytterligare, skrattar han till och tillägger:

 

– Ha ha, jag kan säga så mycket som att kärleken håller i sig än och idag är vi sambos.

 

Singelsläpp via sociala medier

 

I dag den 28 januari släpps alltså första smakprovet ”Är det du” från Filip Lundgrens kommande album ”Där inget annat finns” för allmänheten via Spotify, iTunes och YouTube.

 

Detta är något som Filip sedan länge sett mycket fram emot.

 

– Det känns grymt! Det är så himla mycket arbete kring en release, så det känns grymt att äntligen släppa denna lilla fågel ur boet och låta den leva sitt eget liv. Det har jag ju väntat på under hela produktionsprocessen.

 

Vad har du för förväntningar i och med ditt singelsläpp i dag?

 

– Jag hoppas att folk ska tycka om det så klart. Och att det i sin tur ska leda till att folk kommer på spelningar och fortsätter att stötta det här så att jag kan fortsätta med det jag påbörjat.

 

”Kallt, lite rörigt men väldigt vackert”

 

I samband med singelsläppet kommer också en tillhörande musikvideo att släppas på musikbloggen “Being blogged” där den har sin premiärvisning.

 

– Jag vill förmedla samma känsla som finns i låten. Alltså något kallt och lite rörigt men ändå väldigt vackert. Ungefär som med kärlekshistorier i stort.

 

Turné och releaseparty på standbyläge

 

Filip Lundgrens singelsläpp är bara början. Härnäst väntas en turné och premiären kommer hålla till på ”älskade” Krokodil i Piteå. Därefter vankas spelningar i både Sundsvall, Linköping och Stockholm. Tyvärr blir det inget direkt releaseparty för singeln ”Är det du”, utan den får vänta ett litet tag till.

 

– När hela skivan kommer senare i år hoppas jag kunna ställa till med ett ordentligt releaseparty.

 

Själv hade man förmånen att lyssna på Filip Lundgrens singel ”Är det du” några dagar innan det officiella släppet. Min reaktion? Det här är bra. Riktigt jävlar i mig bra. Refrängen sätter sig på hjärnan likt ett envist tuggummi som fastnat under ens sko en varm, klibbig sommardag.

 

”När vi rör varann känns allt så mjukt, är det dina läppar eller är det du?
Som får mig att lysa upp som en sol, är det nått av det eller en kombination?
När vi rör varann känns allt så sjukt, är det dina läppar eller är det du?
Som får mig att lätta uppifrån jord, är det nått av det eller en kombination?”

 

Tankarna för en också till musikern, låtskrivaren och sångaren Thomas Stenström som fick en jättehit med låten ”Slå mig hårt i ansiktet” i fjol somras. Även det en låt som sätter sig på hjärnan i positiv bemärkelse. Jag hoppas innerligt att Filip Lundgren kommer gå samma ljusa musikaliska öde till mötes.

 

/Lina Wahlnemo

linawahlnemo-2

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!