Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

KARLBERGSTEATERN – LJUVA 60-TAL

Just nu skrivs ett stycke teaterhistoria ute på Karlbergsteatern, Öjebyn. De sista föreställningarna av ”Ljuva 60-tal” framförs denna vecka, och vi var där under en fullsatt kväll under bar himmel.

Karlbergsteatern i Öjebyn är en utomhusteater med anor.

Karlbergsteatern i Öjebyn är en utomhusteater med anor.

 

Det är något speciellt med utomhusteater. Det känns nästat som tiden stått still, och man får uppleva en kulturyttring med anor.

 

Karlbergsteatern firade 20 år och årets föreställning är en av de bästa enligt många besökare som sett allt. ”Ljuva 60-tal” är temat som framförs av en ensemble vi delvis känner igen från Piterevyn kryddat med Åsa Ivarsdotter.

 

Delar av ensemblen känner vi igen från Piterevyn.

Delar av ensemblen känner vi igen från Piterevyn.

Det är klar fördel om åskådarna behärskar pitemål och har lite koll på det lokala skvallret. Igenkänningsfaktorn är enormt träffsäker, skämten sinar aldrig och medryckande musik bryter av till publikens förtjusning. Det går inte annat än att bli upprymd och uppspelt över eposiderna som utspelar sig under det ljuva 60-talet.

 

Efter trekvart är det fikapaus och hela inramningen är gemytlig så in i bomben. Hembakat fika, sköna miljöer och en pratglad publik över åldergränserna. Delar av ensemblen minglar runt och det känns riktigt familjärt som sig bör.

Den äldre generationen på bilden har fikat på samma sten i 20 år. Respekt!

Den äldre generationen på bilden har fikat på samma sten i 20 år. Respekt!

 

Årets företställning var den första för undertecknad, men sannerligen inte den sista. Har man väl upptäckt Karlbergsteatern blir det en tradition, och en galet kul sådan. Årets föreställning kan inte få annat än högsta betyg.

 

Alla bilder finns på bildlänken nedan.

Stående ovationer från en fullsatt publik blev pricket över det berömda i:et.

Stående ovationer från en fullsatt publik blev pricken över det berömda i:et.

/Micke S

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!