Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

KINGZ OF KINGSIZEGALAN

I fredags fick Kusten Klick äran att inleda årets Kingsizegala. Sveriges enda gala för hiphopmusik. P-towns original fotograf Natanael Ericsson var på plats med kameran. Här är vår rapport.

 

Glädjen hos Filip “Griljonären” Granberg går inte att ta miste på efter hela upplevelsen med Kingsizegalan i fredags.

 

Jag vill hälsa till alla fans som supportar vår grej, alla som lyssnar, alla day ones, Piteå, länge leve Kusten! /Filip Granberg

 

Att bra saker händer dem som gör bra saker är Kalle Gracias, Griljonären och Gonza-Ra levande bevis på. Ett starkt 2014 ledde till att låten “Kingz” fick inleda fredagens direktsända gala. Tyvärr blev det inget pris i kategorin Årets genombrott, men nomineringen är stor nog med tanke på att Kusten Klick är purfärska sett ur ett nationellt perspektiv.

 

 

Kalle Gracias och Gonza-Ra.

Kalle Gracias och Gonza-Ra.

 

 

Extra kul är det att få hitta upplevelsestudenten Linn Holmeskog i arrangörsstaben kring galan. Linn berättar för oss om sina upplevelser samt om själva Kingsizegalan.

 

Linn Holmeskog. Fotograf: Martin Fryklund.

Linn Holmeskog. Fotograf: Martin Fryklund.

– Kingsizegalan har tidigare år ägt rum på arenor som Hamburger Börs och Solidaritet. Intima, mindre arenor. Inför Kingsizegalan 2015 ville vi, tillsammans med Live Nation, skapa en gala där fler fans hade möjlighet att se sina favoriter uppträda och ta emot priser i ett tjugotal kategorier på plats, som de själva röstat fram under ca 8 veckors tid. Globen Annexet stod klar som arena redan i november. Efter det har jag tillsammans med mina kollegor lagt ned ofantligt många timmar i planering av lokal, bokning av artister, inbjudningar för alla nominerade och mycket, mycket mer.

 

– När jag kom in i arenan på morgonen igår insåg jag att Annexet är stort nå djävulskt. Jag fick helt ärligt gåshud över hela kroppen. En helt fantastisk känsla som höll i sig hela dagen. Tänk att just jag får vara med och arrangera ett så stort och för många, betydelsefullt evenemang.

 

På frågan vad hon tar med sig från årets gala svarar Linn:

 

– Det finaste med galan var definitivt den genuina glädje hos många av prisvinnarna. Det är många som blir uppmärksammade för första gången i svensk media via Kingsize Magazine och på galan, vilket i sin tur sprider ringar på vattnet. Jag gläds så väldigt mycket med alla nominerade, prisvinnarna och alla liveakter eftersom det betyder att deras musik, deras passion uppskattas av hiphop-fans runt om i hela Sverige.

 

Linn Holmeskog. Uppvelsestudent och arrangör av Kingsizegalan.

 

Nu vet vi i lilla P-town vad Kingsize är, och Kingsize och hiphop-Sverige vet vem Kusten Klick är. Mer lär komma. Big ups även till Umeåbaserade Random Bastards som vann Årets klubb.

 

/Micke S

Kingsizegalan 2015.

Kingsizegalan 2015.

Kusten Klick har kreativa fans.

Kusten Klick har kreativa fans.

 

 

 

 

 

 

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!