Din webbläsare stöds inte!

Det verkar som att du använder Internet Explorer 8 (eller äldre). För att uppmuntra till uppgradering så har vi valt att inte utveckla denna sajt för föråldrade webbläsare. Om du vill se innehållet på denna sajt måste du uppdatera din webbläsare eller besöka den från din smartphone.

MÖT ALLHUSETS NYA RADARPAR

Snart slår dörrarna upp till Allhuset. För att stilla din nyfikenhet och ge dig uppslag till samtalsämnen på kafferasten har vi mött personerna som ska skapa puls i stans senaste hangout.

 

Lisa Hellmér som även driver Pensionatet i Piteå har agerat katalysator till Allhuset.

Lisa Hellmér, som även driver Pensionatet i Piteå, har agerat katalysator till Allhuset.

 

Stora snygga ytor, rikligt med ljusinsläpp och det obligatoriska öppningskaoset möter oss när vi tar bakdörren in till Allhuset. Om några dagar ska allt stå klart och vi är nog inte de enda som längtat efter Piteås nya kulturella oas.

 

Mitt i lokalen ligger ett gäng saccosäckar utslängda där Allhus-katalysatorn Lisa Hellmér håller en första genomgång med de nyanställda samordnarna. Stämningen är både uppsluppen och fokuserad. Det ligger en förväntan i luften. Hellmér som jobbat flitigt i det tysta kan snart lämna över stafettpinnen till två förväntansfulla kulturälskare som kommer bli Allhus-spindlarna i det kreativa kulturnätet. Men vilka är dem?

 

allhuset_15april2015-5

Allhuset samordnare. Britt-Marie Lindberg och Mathias Lundberg.

 

En alligatorskötare och en skäggodlare ska styra skutan

Till vänster i bild hittar vi Britt-Marie Lindberg. En Alligatorskötare (musikföreningen, inte reptilen) -68:a som lägger uppseende-väckande mycket tid på Pinterest, men hinner ändå med inredningstidningar och böcker. Britt-Marie (BM) kommer agera samordnare för Kaleido som kan översättas till Allhusets konsthall, digitala verkstad, ateljé och lounge.

 

Till höger i bild ser vi Mathias Lundberg. En skäggodlande -88:a som närmast kommer från en uppskattad tvåårs-sejour på Studio Acusticum där han gjort sig känd för Photoshopsmanipulerade födelsedagsbilder. Mathias (ML) ska se till att allt flyter och att alla trivs. Att alla trivs är ju en akilles för ett lyckat Allhus, så där kommer Mathias ypperliga sociala förmåga till sin rätta.

 

Med andra ord, två personligheter med olika kompetenser som borde komplementera varandra likt lingon och palt.

Här tjuder det snart av aktivitet.

Här tjuder det snart av aktivitet.

 

Snabba frågor

 

Varför ansökte ni till Allhuset?

 

ML: Jag behövde testa något nytt, något jag inte gjort förut. Jag är ju peppad på att lära mig nya saker och träffa nytt folk och då kändes det här som ett klockrent tillfälle.

 

BM: Har följt detta bygge sedan planeringsstadiet och känslan av att få vara med och kunna påverka och erbjuda människor roliga, häftiga, stillsamma, vackra upplevelser driver mig.

 

Vad kommer hända under våren?

 

ML: Vi kommer att styra ihop en riktigt bra mötesplats. Det kommer finnas något för alla, det är målet.

 

BM: Vi har inte kommit i gång med bokningar ännu men det vi vet är ju den rullande agendan med besök av olika föreningar som vill ha sin verksamhet i huset. Vi är väldigt måna om att de som vill vara här ska få veta att det är bara att höra av sig till oss med förslag och förfrågningar.

 

Pang bom, ni får 100 miljoner att hitta på något kul med på Allhuset. Vad gör ni?

 

ML: Då skulle jag väcka liv i den gamla demobands-festivalen Face Front.

 

BM: Färdigställa vår park utanför huset, boka in Ulf Lundell för att läsa dikter, Joakim Thåström som trubadur, Mary Gauthier för en utomhuskonsert i den färdigställda parken.

 

Annars då, vad gör ni på fritiden?

 

ML: Odlar skägg och försöker bli proffs på kaffe.

 

BM: Tränar, är med familj och vänner, läser, jobbar med musikföreningen Alligator.

 

Till sist, berätta något vi skulle kunna leva utan?

 

ML: Bästa podcasten är Lilla Drevet. Alla borde slå på flight mode när de fikar med någon. 19 % av de som försöker bestiga K2 dör.

 

BM: Allt som Mathias säger.

 

Där bryter vi och tackar Allhusets nya radarpar för intervjun. Det låter som att vi får anledning att göra fler nedslag framöver. Till helgen smäller det, missa inte invigningen!

Det är alltid nära till skratt när Mathias, Britt-Marie och Lisa är i farten.

Det är alltid nära till skratt när Mathias, Britt-Marie och Lisa är i farten.

 

 

/Micke S

mikael@p-town.se

Nyare inlägg
Äldre inlägg

Hoppsan, det tog visst slut inlägg, snyggt jobbat! Klicka här för att komma tillbaka till toppen!